Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

5 calități vindecătoare mai puțin cunoscute ale mierii naturale

Ca aliment, mierea are o calitate unică, prin faptul că ea este produsă pentru hrana albinelor, nu pentru om. Dintre toate celelalte alimentele, doar laptele mai are această calitate singulară.

Mai mult decât atât, mierea nu trebuie privită doar ca o sursă de dulce și de energie în cadrul dietei umane. Da, pentru că mierea, mai ales cea naturală, are aplicații medicale profunde, unele mai cunoscute decât altele.

Mierea naturală hrănește bacteriile bune

Este mai puțin cunoscut faptul că albinele au în organismul lor o populație diversă de bacterii ale acidului lactic, în zona situată între esofag și stomac. Ba chiar, se pare că albinele sunt insectele care au cea mai mare colecție de specii generice de Lactobacili și Bifidobacterii descoperite vreodată la o singură insectă, ceea ce sugerează un lung istoric de asociere.

Într-adevăr, mierea naturală, neprocesată, hrănește bacteriile bune. S-a demonstrat în mod experimental, 'in vitro' faptul că mierea creează condiții pentru creșterea cu 10% până la 100% a  numărului de Lactobacili acidophilus și Lactobacili plantarum, comparativ cu sucroza.

Mierea naturală luptă cu bacteriile rele

Dovezi privind faptul că mierea poate lupta împotriva infecțiilor au apărut din ce  în ce mai multe în ultimii ani, inclusiv în cazul infecțiilor provocate de Stafilococul auriu, o bacterie foarte rezistentă la antibiotice. Acesta poate produce un biofilm, ceea ce îl face în special rezistent la agenții antimcrobieni convenționali.

Mierea și-a arătat eficiența în distrugerea biofilmului asociat Stafilococului auriu, izolat la pacienții suferind de rinosinuzită cronică. În cadrul unor studii efectuate pe oameni, s-a observat o rată de eficiență a mierii naturale de până la 70% în distrugerea Stafilococului auriu. Mai mult, mierea naturală are un efect sinergic cu antibioticele convenționale, făcând ca Stafilococul auriu să devină mai susceptibil la acțiunea lor antibacteriană.

Mierea naturală distruge bacteriile cauzatoare ale plăcii dentare

Oamenii de știință au comparat efectul mierii cu cel al unei ape de gură cu clorhexidină și cu o gumă de mestecat cu xilitol. Chlorhexidina este un ingredient comun din apa de gură, care ajută la reducerea plăcii dentare și a bacteriilor orale. Xilitolul este un îndulcitor natural care se găsește în multe fructe și legume, folosit și în pastele de dinți naturale și în unele ape de gură.

Deși toate aceste produse au fost eficiente în reducerea plăcii dentare la subiecții studiați, mierea a avut un efect semnficativ mai eficient decât clorhexidina din apa de gură, raportându-se o reducere semnificativă a plăcii dentare în 30 de zile. Xilitolul a avut și el un efect mai bun decât clorhexidina.

Efectele mierii în reducerea plăcii dentare sunt cel mai probabil legate de prezența bacteriilor acidului lactic acid din miere. Mierea poate preveni cariile datorită calităților sale antibacteriene, inhibând acțiunea Streptococului mutans, care face parte din flora de contaminare orală de la nivelul dinților și gingiilor, implicat în apariția cariilor dentare.

Mierea naturală protejează stomacul 

S-a demonstrat deja că mierea poate preveni leziunile gastrice produse de alcool, indometacină și alte medicamente pentru durere, inclusiv leziunile induse de aspirină. Acestea sunt doar câteva dovezi care ne arată valoarea profund medicinală a mierii.

Mierea a fost dintotdeauna folosită pe post de medicament natural. Ea conține agenți antibacterieni naturali, are calități antiinflamatorii și vindecătoare, ajutând în lupta împotriva infecțiilor.

Folosește-o și tu! Comandă aici miere naturală!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.