Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

9 tratamente cu miere de floarea soarelui, energie în formă pură

Puțină lume știe că mierea de floarea soarelui este cea mai pură. Substanțele dăunătoare și poluanții din sol sunt reținute de plantele de floarea soarelui, și nu ajung în nectarul pe care îl culeg albinele. În plus, culturile de floarea soarelui în general nu sunt tratate cu pesticide.

Mierea de floarea soarelui are un gust fructat, unic, inconfundabil ce te duce cu mintea la gustul fructelor pârguite toamna, iar mirosul ei este plăcut, de o dulceață specifică. Culoarea ei este galbenă, în nuanțe de la muștar la auriu. În sedimentul ei predomină granulele de polen de floarea soarelui, uneori ajungând la 100%.

Mierea de floarea soarelui cristalizează foarte repede, uneori chiar în faguri, extracția ei trebuind să se facă repede. După cristalizare, are un aspect de masă compactă, uniformă. Acest lucru se întâmplă din cauză că mierea de floarea soarelui are un conținut mare de glucoză.

Consumul de miere cristalizată are avantajele sale. Deoarece cristalele de miere se topesc lent în gură, o serie de nutrienți se absorb mai rapid în corp, direct prin intermediul glandelor sublinguale.

 

Miere de floarea soarelui - lecitină în formă pură

 

Mierea de floarea soarelui este singura ce conține lecitină sub formă pură, fiind un excelent stimulent intelectual.

Elevii și studenții, persoanele care învață mult, ar trebui să consume zilnic două, trei lingurițe de miere de floarea soarelui.

 

Mierea de floarea soarelui - cea mai energizantă

 

Mierea de floarea soarelui este cea mai puternic energizantă deoarece floarea ce urmărește mereu soarele captează și multă energie solară.

Astfel se explică proprietățile sale tonice și revigorante, acesta fiind și motivul pentru care mierea de floarea  soarelui se recomandă în caz de anemie, stări de surmenaj, efort fizic și intelectual, pentru toate grupele de vârstă.

 

Miere de floarea soarelui - un afrodisiac nebănuit

 

Mierea de floarea soarelui are un renume puternic în rândul produselor afrodisiace.

În general mierea are un conținut ridicat de vitamina B, cea care influențează producția de testosteron, dar și de estrogen. În timpuri medievale, se bea "mied", o băutură fermentată făcută din miere, pentru a promova dorința sexuală. În Persia antică, cuplurile beau "mied" timp de o lună, aici avându-și originea denumirea de "lună de miere".

 

Alte beneficii ale mierii de floarea soarelui

 

 • datorită conținutului de vitamina PP, este recomandată persoanelor care au o activitate circulatorie deficitară. Împreună cu un vin roșu de casă, ofera mai repede rezultate celor care au o circulație deficitară la mâini și picioare
 • în mierea de floarea soarelui se găsește în cantități mari și vitamina E, fiind recomandată și pentru stimularea imunității
 • efectele sale antibacteriene și antibiotice sunt dovedite
 • mierea de floarea soarelui este indicată în tratarea durerilor de gât, și este antifebrilă
 • are efecte calmante în cazul bolnavilor de ateroscleroză
 • este un bun adjuvant în tratarea bronșitelor și a bolilor de stomac
 • este și un bun regulator al tensiunii arteriale

 

9 tratamente cu miere de floarea soarelui

 

 1. Răceală și gripă: 100 de grame de miere de floarea soarelui se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se ia câte o lingură de 3 ori pe zi.
 2. Ca expectorant: se prepară o infuzie din 6 g de frunze de pătlagină și un pahar de apă. Se fierbe timp de 10 minute, se lasă să se răcească și se amestecă cu 30 de grame de miere de floarea soarelui. Se ia câte o lingură de 3 ori pe zi.
 3. În boli pulmonare: 200 de ml de suc de morcov, sfeclă roșie și hrean, se amestecă cu 30 de ml de vodcă și 200 g de miere de floarea soarelui. Se adaugă sucul de la 2 lămâi și se amestecă totul într-un vas emailat, timp de 30 minute, la o temperatură de 25-30 de grade Celsius. Se ia câte o lingură cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă.
 4. Pentru tuse: Se ia o ridiche mare, se spală, se taie partea de sus cu cuțitul, și se face o adâncitură în care să încapă măcar două linguri de miere. Se așează ridichea în poziție verticală, folosind orice suport, se pune miere în adâncitură, se acoperă cu o hârtie groasă, și se lasă timp de 3-4 ore. Adulții sau copiii pot lua câte o lingură din lichidul care se formează, cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă.
 5. Coriza: Se prepară o soluție din suc de sfeclă roșie cu 30% miere de floarea soarelui. Se pun 5-6 picături în fiecare nară de 4-5 ori pe zi. Se folosește pentru răcelile la copiii care au polipi. Picăturile nu tratează polipii, dar îmbunătățesc semnificativ respirația nazală înainte de intervenția chirurgicală, deoarece stopează mucusul din nas.
 6. Pentru întărirea firului de păr și îmbunătățirea creșterii părului: În 4 părți de pastă de ceapă se adaugă 1 parte de miere de floarea soarelui. Rădăcina părului se freacă cu acest amestec, și se clătește cu apă caldă după 30 de minute. Dacă părul tău este prea uscat, adaugă și un pic de ulei de măsline și se lasă să acționeze timp de 1 oră, timp în care se poate pune pe cap o cască de înot.
 7. Pentru constipație spastică: Se amestecă o parte de miere cu două părți de pulpă de dovleac sau terci de dovleac. Se iau câte 3-4 linguri de miere amestecată cu dovleac de 4-5 ori pe zi.
 8. Pentru îmbunătățirea funcției de curățare: Se face un amestec din 400 g de caise coapte, 400 g de prune uscate fără sâmburi și un pachet de senna. Se adaugă 200 g de miere de floarea soarelui încălzită la 30 de grade și se amestecă bine. Se ia dimineața o linguriță pe stomacul gol, înainte de mese, sau la o oră după cină. Este bine totuși să consultați și un medic.
 9. Pentru inflamații ale gâtului, laringelui, faringelui sau traheei, pentru infecții ale urechii și pentru pacienții care primesc terapie cu radiații:  Se folosește suc de Aloe Vera cu miere de floarea soarelui. Se taie frunzele inferioare de aloe vera, se spală bine și se taie în plăci cu grosimea de 0,5 mm. Acestea se presează foarte bine pentru a se obține un suc, care se amestecă cu miere de floarea soarelui încălzită la 30 de grade celsius. Amestecul trebuie să conțină o parte de miere la 5 părți de suc. Se ia câte o linguriță din acest amestec, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de fiecare masă. Cura se poate ține timp de 2-3 luni.

3 thoughts on “9 tratamente cu miere de floarea soarelui, energie în formă pură”

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.