Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Ce este propolisul și care sunt beneficiile lui?

Practic propolisul este o rășină lipicioasă, închisă la culoare, care se prelinge din mugurii unor copaci și din coajă. Albinuțele harnice o culeg și o amestecă cu fulgi de ceară secretați de glande speciale situate în abdomenul lor.

Termenul "Propolis" provine din două cuvinte grecești: “pro,” care înseamnă înainte și  “polis,” care înseamnă oraș. Asta pentru că albinele folosesc propolisul pentru a îngusta ieșirea din stup, un fel de oraș al lor, protejându-l astfel de oaspeți nedoriți.

Câteva dintre beneficiile propolisului

Dacă este consumat regulat, propolisul, la fel ca și mierea, ajută la crearea și la întărirea sistemului imunitar. Ori de câte ori simțim că ne paște o răceală, puțin propolis consumat de 3 ori pe zi face minuni în distrugerea virusului.

Este destul de interesant, pentru că, la fel cum albinele folosesc propolisul pentru protejarea stupului de invadatori, propolisul ne protejează pe noi de viruși. Albinele reduc dimensiunea intrării și acoperă orice găuri nedorite, menținând astfel stupul imaculat și mierea curată.

Propolisul are nenumărate efecte vindecătoare și este utilizat de secole drept remediu natural. Deși are un gust puțin neplăcut, efectul este garantat!

Ce faci data viitoare când simți o gâdilătură în gât? Dă o șansă învățăturilor antice și încearcă cu propolis!

Propolisul se găsește cel mai adesea sub formă de tinctură, sau de capsule. Dar se poate găsi și sub formă de bucăți întregi, care se mestecă. Tinctura de propolis se consumă cel mai bine cu zahăr, sau pe o felie de pâine, sau se picură direct în gât, ca să eviți pătarea dinților.

Cum funcționează propolisul?

Activitățile biologice ale propolisului sunt  în principal atribuite compușilor fenolici conținuți, precum flavonoidele. Flavonoidele au o gamă largă de efecte benefice, inclusiv antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, antialergice,  dar și acțiune vasodilatatoare.

Propolisul se poate folosi pentru tratarea răcelilor, rănilor și arsurilor, durerilor în gât, problemelor gingiilor, dar și în scop profilactic, la fel ca polenul de albine. Efectele secundare sunt nule.

Ce conține propolisul?

Iată care sunt substanțele care îi conferă propolisului calitățile lui vindecătoare:

  • 55% compuși rășinoși și balsam
  • 30% ceară de albine
  • 10% uleiuri eterice și aromate
  • 5% polen de albine
    Propolisul mai conține minerale, precum magneziu, calciu, fosfor și potasiu, dar și beta caroten, bioflavonoide, vitaminele B1 și B2.

Fiind o sursă concentrată de bioflavonoide, (conține mai multe bioflavonoide decât portocalele) propolisul ajută la întărirea pereților vaselor capilare și a țesutului conector, mărește absorbția de vitamina C, și  joacă un rol de suport în reducerea infecțiilor respiratorii, a sângerării gingiilor, venelor varicoase, dar și în cazult altor probleme de sănătate.

Mulți dintre cei care iau propolis regulat înregistrează mai puține răceli, gripe, infecții, dar și un tonus și o energie mai bune.

Alte componente:

  • Pinobanksina-5, un metil eter care ajută în acțiunea antibacteriană, antivirală, antioxidantă, imuno-stimulatoare și antiinflamatorie
  • Galangină și Crisină, importanți reglatori ai estrogenului și testosteronului, folosiți în tratarea problemelor hormonale, dar și pinobanksină, pinocembrină, acid cinamic, alcool cinamilic, vanilină
  • Acid cafeic, care este antiinflamator, antioxidant, anticancer, antibacterian, antiviral, antifungic, imunomodulator. Acest compus superstar din propolis, denumit pe scurt CAPE, este cel care incită pe cercetători.
  • Tetocrizină, Isalpinină, Acid Ferulic
Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.