Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Ceaiul de trandafiri cu miere, multitudine de beneficii și utilizări

Pentru că e toamnă și ceaiurile redevin preferatele noastre, e momentul să descoperim ceaiul de trandafiri. Este un ceai aromat, care conferă o multitudine de beneficii, mai ales dacă adăugăm în el miere naturală.

Familia trandafirilor are peste 130 de specii. Toate sunt comestibile și pot fi folosite pentru ceaiuri, dar sunt unele specii mai aromate și mai dulci decât altele. Ceaiul se poate face atât din petale, cât și din boboci de trandafir.

Beneficiile de sănătate ale ceaiului de trandafiri cu miere sunt numeroase, deși unele dintre ele nu au fost confirmate științific.

Ceaiul de trandafiri cu miere este o băutură naturală fără cafeină

Spre deosebire de alte ceaiuri, care conțin cafeină, ceaiul de petale de trandafiri nu conține deloc, deci poate fi o opțiune bună pentru persoanele care nu tolerează efectele acesteia, sau care doresc să o evite, din diverse motive.

Efect de hidratare și pierdere în greutate

Consumul uneia sau mai multor cești de ceai pe zi asigură un aport suficient de lichide, ceea ce ajută la prevenirea deshidratării, a durerilor de cap, crampelor musculare, tensiunii arteriale scăzute, etc.

Aportul de lichide ajută la stimularea metabolismului, ceea ce ajută și la slăbit. S-a demonstrat că 500 ml de apă consumate pot crește metabolismul cu până la 30%.

O ceașcă de ceai de trandafiri cu miere consumată dimineața ajută la menținerea nivelului normal al zahărului sangvin, determină senzația de sațietate și reduce sau întârzie apariția senzației de foame. O metodă foarte simplă de prevenire a obezității.

Bogăția de antioxidanți

Antioxidanții, aflați în cantitate mare și în trandafiri, dar și în miere, ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi. Aceste molecule reactive pot cauza degradări la nivel celular și conduce la stressul oxidativ, care este asociat cu numeroase boli, dar și cu îmbătrânirea prematură.

Sursa principală de antioxidanți din ceaiul de trandafiri cu miere sunt polifenolii. Se știe că o dietă bogată în polifenoli reduce riscul anumitor tipuri de cancer, boli de inimă, diabet de tip 2, protejând și creierul împotriva bolilor degenerative.

Un studiu a arătat că ceaiul de trandafiri are un conținut fenolic și acitivtate aantioxidantă egală sau chiar mai mare decât a ceaiului verde.

Ceaiul de trandafiri conține în special acid galic, un compus antioxidant cu efect anticancer, antimicrobian, antiinflamatoriu și analgezic. Este important de notat că apa fierbinte nu poate extrage chiar toți antixodanții din petalele de trandafiri, acestea din urmă având o activitate antioxidantă cu 30–50% mai are decât a ceaiului.

Ceaiul de trandafiri cu miere poate reduce durerile menstruale

Ceaiul de trandafiri cu miere poate fi o metodă excelentă de reducere a durerilor menstruale pentru persoanele care preferă metodele naturale în locul medicamentelor.

Acest ceai este utilizat dintotdeauna în medicina chineză pentru tratarea durerilor menstruale, iar studiile efectuate  pe adolescente au arătat o reducere a durerilor, dar și o îmbunătățire a stării de spirit. Acestea au consumat câte două cești de ceai pe zi, timp de 12 zile, cu o săptămână înainte de începerea ciclului.

Alte beneficii ale consumului de ceai de trandafiri cu miere

  • beneficii mentale, ceaiul de trandafiri putând trata demența și crizele
  • relaxarea, reducerea stressului, efect antidepresiv
  • reducerea severității reacțiilor alergice
  • caități antibacteriene
  • îmbunătățirea rezistenței la insulină și a sănătății inimii
  • tratamentul bolilor de ficat
  • efecte laxative
  • proprietăți antiinflamatorii și antiartritice
  • efecte anticancer

Ceaiul de trandafiri nu trebuie confundat cu ceaiul de măceșe, cu toate că și acesta din urmă conține numeroase vitamine și conferă nenumărate beneficii de sănătate. Vezi aici mai multe despre Beneficiile surprinzătoare ale ceaiului de măceșe cu miere

Cum se prepară ceaiul de trandafiri cu miere

În principiu, patru specii de trandafiri sunt cele mai recomandate pentru ceai, R. alba, R. centifolia, R. damascena și R. gallica, deși ceaiul se poate prepara și din alte soiuri, cu riscul de a fi mai amar.

Se pot folosi petale proaspete sau uscate, cu condiția să nu fi fost stropite. Dacă folosești petale proaspete, ai nevoie de 2 cești de petale spălate. Acestea se fierb cu 3 cești (700 ml) de apă, timp de 5 minute. La final se strecoară, iar după ce se mai răcește se adaugă mierea.

Dacă folosești petale uscate sau boboci de trandafiri, ai nevoie de o lingură pentru fiecare ceașcă de apă. Se infuzează în apă fierbinte timp de 10–20 de minute.

Adaugă miere naturală și savurează această băutură ușoară, subtilă, florală și atât de benefică!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.