Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Consumul de miere naturală te eliberează de anxietate și stress!

Ai nevoie să te calmezi și să te relaxezi? Noi studii arată că mierea naturală reduce anxietatea rapid dacă este consumată în doze corespunzătoare.

Recent, oameni de știință și-au propus să determine dacă mierea are abilitatea de a elibera stress-ul și anxietatea, dar și de a intensifica abilitățile de mișcare și de orientare la cobai. Mai exact, și-au pus întrebarea dacă mierea naturală ajută animalele să se relaxeze și le îmbunătățește abilitatea de a-și mișca corpul?

Ei au hrănit cobaii cu diferite cantități de miere și au folosit două teste speciale, folosite în mod obișnuit pentru verificarea modului în care o substanță afectează nivelul de anxietate și de mișcare/locomoție.

Animalele au consumat miere în doze de 0.5, 1.0 și 2.0 grame pe 1 kg de masă corporală. Dintre toate dozele testate, doar cele mai mari au indus schimbări considerabile ai indicilor comportamentali.

Cea mai mare dintre doze, cea de 2.0 g/kg, a  determinat cel mai mare nivel de relaxare al animalelor testate, și cel mai redus nivel de anxietate. Oamenii de știință au concluzionat că "experimentele au demonstrat o abilitate semnificativă a mierii de a elibera anxietatea și de a intensifica abilitățile motorii și de orientare, de a îmbunătăți aspectele comportamentale, chiar și după o singură doză de miere consumată."

Ceea ce voie ei să spună este că aceste rezultate au fost obținute după consumul unei singure doze de miere. Nu a fost nevoie să consume miere o perioadă mai lungă de timp! Efectul mierii s-a simțit imediat, în aceeași zi!

În ceea ce privește doza de miere folosită în acest studiu, ea este oarecum mare. Bazat pe aceste rezultate, mierea reduce anxietatea și stresul dacă se consumă o cantitate de 2.0 grame  pe kilogram de masă corporală, ceea ce înseamnă o cantitatea destul de mare de miere. O persoană adultă care are 60 de kilograme are trebui să consume 120 grame de miere conform acestui studiu, iar acest lucru înseamnă un sfert de borcan de 500 grame, ceea ce nu este deloc posibil pentru majoritatea oamenilor! Poate doar dacă renunță de tot să mai consume alți carbohidrați și se rezumă doar la miere!

Cu toate acestea, o singură lingură de miere naturală dizolvată într-o ceașcă de ceai de mușețel consumată înainte de culcare face minuni pentru relaxare și un somn mai bun. Este o practică foarte recomandată și mulți dintre cei care au încercat-o au resimțit efectul imediat, în aceeași seară.

Mai multe studii sunt neapărat necesare pentru edificarea acestui subiect, pentru că nu este rezonabil să consumăm peste 100 de grame de miere pe zi. Sperăm să fie identificați cât mai curând compușii din miere care eliberează stress-ul și anxietatea, astfel încât să putem profita la maxim de puterea pe care ne-o oferă albinele!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.