Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Inegalabila miere de salcâm

Mierea de salcâm are o aromă inconfundabilă și se caracterizează printr-o remarcabilă puritate și claritate. Este unul dintre cele mai cunoscute și dulci sortimente de miere, datorită gustului delicat cu tentă florală.

Acest tip de miere este un excelent îndulcitor, deoarece nu alterează cu nimic gustul sau aroma băuturii. Este extrem de delicioasă în ceai. Din acest motiv le place foarte mult copiilor!

Mierea de salcâm este considerată o miere de calitate superioară, aroma ei fiind cea mai discretă și dintre toate tipurile de miere din Romania.

Are o aromă suavă de vanilie, care dispare imediat după gustare. Din acest motiv este cea mai potrivită pentru prăjituri, lăsând loc şi altor arome.

Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor de organism, oferind energie și substanțe bioactive și nutritive.

Mierea de salcâm cristalizează cel mai greu, după o perioadă foarte lungă de timp, datorită conţinutului ridicat de fructoză.

Ce conține mierea de salcâm?

Mierea de salcâm conține cele mai multe vitamine (mai ales B1, B2, B6 și B12), fitohormoni, compuși aromatici, acizi organici, flavoane, falvonoidă, dextrină și diverși compuși ai azotului. În total în acest tip de miere se regăsesc un număr de aproximativ 435 de substanțe.

Conținutul de fructoză al mierii de salcâm este cu 41,7% mai ridicat decât al altor tipuri de miere. În compoziția sa mai intră și zaharoză și maltoză într-o proporție de 10%, la care se mai adaugă și glucoză, în proporție de 34,7%.

Mierea de salcâm are pH 4 și o valoare energetică foarte mare: 1 kg miere salcâm = 3000 kcal.

Indicații terapeutice pentru mierea de salcâm

Principala sa calitate este aceea de calmare a tusei, este antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și nevrozelor.

Mierea de salcâm este un tonic excelent pentru copii, convalescenți, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru gravide.

Pentru că are un conținut scăzut de acid, mierea de salcâm este utilizată și pentru a trata problemele digestive datorate secreției abundente de acid gastric.

Datorită conținutului scăzut de polen nu produce reacții alergice la fel de puternice cum este cazul mierii poliflore.

2 thoughts on “Inegalabila miere de salcâm”

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.