Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Lăptișorul de matcă, polenul și mierea reduc simptomele menopauzei

Produsele stupului sunt o soluție pentru simptomele menopauzei? Ar putea lăptișorul de matcă, polenul de albine și mierea să calmeze aceste simptome? Iată câteva întrebări la care oamenii de știință și-au propus să răspundă.

Multe femei încep să aibă emoții atunci când se apropie de această perioadă. Fie că teama este direct legată de simptomele asociate menopauzei, fie că ține riscul crescut de apariție a unor probleme de sănătate, menopauza este în mod sigur o perioadă inconfortabilă, care poate dura oricât între 4 și 12 ani.

Recent apăruta terapie de înlocuire a homonilor, care se părea inițial că va avea un efect de reducere a simptomelor, cu câtea efecte adverse, s-a dovedit că de fapt poate cauza apariția unor probleme serioase de sănătate. În lumina acestor probleme, știința se străduiește să investigeze modalităti alternative pentru reducerea nu doar a simptomelor fizice, dar și de diminuarea posibilelor efecte post-menopauzale. Se pare că, pe lângă numeroasele beneficii de sănătate pe care le conferă, produsele stupului pot fi o soluție a acestei probleme.

Protejeză inima!

Când vine vorba de problemele post-menopauzale, unul dintre principalele motive de îngrijorare este riscul crestu de apariție a bolilor cardiovasculare.

Vestea bună este că un studiu recent a dezvăluit că 150mg de lăptișor de matcă consumate zilnic timp de 3 luni, determină creșterea colesterolului bun, HDL, dar și o scădere semnificativă a colesterolului rău, LDL. Studiul arată și că nivelul colesterolului total se reduce semnificativ, ceea ce conduce la concluzia că lăptișorul de matcă are potențialul de a reduce dislipedemia, unul dintre simptomele post-menopauzale care contribuie la dezvoltarea aterosclerozei.

Pe lângă aceasta, consumul de lăptișor de matcă se dovedește benefic și printr-o serie de efecte pozitive indirecte, precum reducerea stării de proastă dispoziție, stare care afectează majoritatea femeilor carte trec prin perioada de menopauză.

Lăptișorul de matcă reduce depresia & anxietatea, conform studiilor

Mai multe studii au arătat că un consum regulat de lăptișor de matcă, pe parcursul a cel puțin 3 luni, poate reduce efectiv depresia și anxietatea, îmbunătățind și depresia menopauzală. Un studiu desfășurat atât la femei cât și la bărbați, cu un dosaj de 150mg de lăptișor de matcă timp de 6 luni a demonstrat îmbunătățirea sănătății mentale a acestora, având efecte  benefice asupra calității vieții lor în general.

Explicația acestor beneficii de sănătate ale lăptișorului de matcă derivă din faptul că acesta conține 10-hidroxi-trans-2-decenoic (HDEA) - un acid gras nesaturat, unic pentru lăptișorul de matcă.

Reduce oboseala!

Oboseala este un alt simptom menopauzal care afectează majoritatea femeilor. Un studiu efectuat în 2001, a examinat efectele lăptișorul de matcă asupra capacității de a înota a cobailor.

În acest caz, cobaii care au primit lăptișor de matcă proaspăt, păstrat la o temperatură de -20 grade, care menține nivelul proteinei 5 7 kDa,  un indicator al prospețimei, au performat semnificativ mai bine și au avut un nivel de energie mult mai bun.

Care este efectul polenului de albine și al mierii în menopauză?

Bufeurile, transpirația nocturnă, pierderea părului, uitarea, depresia și perturbările somnului, sunt cele mai comune probleme care apar în cazul femeilor la menopauză.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au comparat efectul unui amestec de polen-miere cu cel al mierii pure simple. Dintre cele 46 de participante la studiu, 68.3% dintre cele care au luat miere au raportat o îmbunătățire a simptomelor, în timp ce 70.9% dintre cele care au luat miere cu polen au raportat o îmbunătățire a simptomelor.

Deci se pare că polenul de albine, este cel care a avut un efect semnificativ de îmbunătățire a simptomelor post-menopauzale, mierea adăugată având într-adevăr doar un efect suplimentar marginal.

Cu toate acestea, consumul regulat de miere, doar o linguriță sau două pe zi de miere naturală, sunt suficiente pentru a oferi, pe termen lung, reducerea și chiar calmarea simptomelor menopauzei.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.