Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Lăptișorul de matcă și pierderea în greutate. Tot ce trebuie să știi.

Numeroase studii confirmă faptul că lăptișorul de matcă are abilitatea de a stimula arderea grăsimilor și de a controla nivelul zahărului sanguin.

Iar obezitatea este unul dintre subiectele de mare interes în prezent. Fie că se datorează unei vieți sedentare, unei diete neadecvate, lipsa exercițiilor fizice, sau predispoziției genetice, obezitatea este o problemă dificilă, cu care se confruntă multe persoane.

Încet, încet atenția se îndreaptă către lăptișorul de matcă, ca soluție a problemei obezității, deși medicina tradițională chineză îi proclamă de secole beneficiile. Astfel, în cadrul unui studiu efectuat în 2012 asupra modului cu afectează lăptișorul de matcă greutatea în cazul femeilor cu diabet de tip 2, s-a constatat că suplementarea cu 1000 mg pe zi de lăptișor de matcă a condus la o scădere semnificativă a greutății acestora, în timp ce femeil care au luat placebo au înregistrat o ușoară crește în greutate. Se pare că, cel puțin în cazul femeilor cu diabet de tip 2, lăptișorul de matcă poate fi eficient în controlul creșterii greutății metabolice.

Lăptișorul de matcă țintește 'grăsimea rea'

Desigur, rezultatele studiului menționat anterior deschide discuția dacă lăptișorul de matcă poate ajuta și alte persoane care au dificultăți în menținerea greutății.  Așa că a urmat un alt studiu, în 2017, care a cercetat beneficiile nu doar în cazul pacienților suferind de diabet, dar a căror creștere în greutate este legată de o disfuncție metabolică sau de dietă. Chiar dacă studiul a fost efectuat pe cobai și nu pe oameni, rezultatele s-au dovedit foarte încurajatoare, nu doar în reducerea gradului de îngrășare, ci și în prevenirea acumulărilor de grăsimi.

Studiul a evaluat efectele asupra țesutului adipos alb (grăsimea albă) și asupra celui maro (grăsimea maro). Grăsimea maro diferă de cea albă prin faptul că conține fier și este necesară organsimului pentru a genera căldură. Cel mai des este alcătuită din țestu muscular, dar este posibil, prin exerciții, ca grăsimea albă să se transforme în grăsime maro. Studiul a descoperit că lăptișorul de matcă introdus chiar într-o dietă bogată în grăsimi, a redus acumularea țesutului adipos alb, grăsimea rea, în timp ce stratul adipos maro, grăsimea bună, nu a fost afectat.

Pe scurt, lăptișorul de matcă țintește acumulările de grăsime rea, ceea ce este exact ce avem nevoie pentru a controla greutatea, fără să fie afectat nivelul de energie și alte funcții metabolice.

Lăptișorul de matcă stimulează termogeneza

Într-un alt studiu, oamenii de știință și-au propus să determine dacă un anumit compus din lăptișorul de matcă are abilitatea de a induce termogeneza. Termogeneza este un proces natural, care are loc tot timpul în interioorul organismului uman. De exemplu, ceaiul verde induce termogeneza, la fel ca și anumiți compuși din cafea și din paprika. Acest lucru este foarte important, deoarece creșterea termogenezei stimulează metabolismul și arde grăsimile.

Oamenii de știință au încercat să determine dacă HDAA și HDEA, doi compuși din lăptișorul de matcă, pot activa anumite proteine din celulele umane. Prin activarea acestor proteine, este stimulat procesul de ardere al grăsimilor. Ei au observat o creștere spectaculoasă a acestui proces!

Nu putem spune că lăptișorul de matcă poate reduce greutatea corporală peste noapte, dar rezultatele sunt foarte promițătoare. Din observațiile celor care consumă regulat lăptișor de matcă, se poate spune că acesta ajută la scăderea mai ușoară a greutății corporale.

În concluzie, toate studiile indică faptul că lăptișorul de matcă ajută la reducerea acumulărilor de grăsimi, și chiar la prevenirea acumulării acestora.

Tu, lăptișorul de matcă și pierderea în greutate

Studiile nu precizează cât de mult lăptișor de matcă este necesar pentru creștere ratei termogenezei, și nici nu au fost efectuate direct pe oameni.

Însă, o doză terapeutică de lăptișor de matcă, care s-a dovedit eficientă în cazul altor probleme, este de 3000 - 5000 mg de lăptișor de matcă pe zi. Desigur, acesta trebuie însoțit de o dietă alctăuită din proteine ușoare, fructe proaspete și legume, evitarea zahărului și carbohidraților  rafinați.

Noi, la Stupina Taina Vie, oferim lăptișor de matcă pur,  fără grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, arome adăugate, neprocesat, nepasteurizat și nediluat cu apă.

Te invităm să comanzi aici!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.