Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mai multe despre mierea de salcâm: calități și beneficii!

Mierea de salcâm este mierea cea mai deschisă la culoare dintre toate tipurile de miere, aproape transparentă, dar și una dintre cele mai benefice, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Toată lumea îndrăgește mierea de salcâm! Aroma ei dulce, delicată ca o floare și faptul că rămâne lichidă mult mai mult timp decât alte tipuri de miere, procesul său de cristalizare fiind ceva mai lent, datorită conținutului ridicat de fructoză.

Profilul nutrițional al mierii de salcâm

La fel ca orice altă miere, o lingură de miere de salcâm (21 grame) conferă aproximativ 60 de calorii și 17 grame de zaharuri.  Mierea de salcâm conține glucoză, sucroză și fructoză, aceasta din urmă în cantitatea cea mai mare.

Din punct de vedere nutrițional, mierea de salcâm nu conferă proteine, grăsimi sau fibre. Dar, pe de altă parte, conține în cantități mici numeroase vitamine și minerale, inclusiv vitamina C și magneziu.

Cel mai impresonant este faptul că mierea de salcâm are un conținut ridicat de compuși activi puternici, precum flavonoidele, care acționează ca antioxidanți.

Beneficiile mierii de salcâm

Miere de salcâm naturală din Stupina Taina Vie

O, mierea de salcâm nu este doar pentru consum. Ea conferă numeroase beneficii pentru sănătate, datorită calităților sale unice. Iată doar câteva dintre ele:

Bogăția de antioxidanți

Antioxidanții protejează celulele împotriva deteriorărilor provocate de radicalii liberi. În timp, aceste deteriorări contribuie la apariția bolilor. Flavonoidele sunt principalul tip de antioxidanți din mierea de salcâm, iar o dietă bogată în flavonoide poate reduce riscul de apariție a unor boli cronice, inclusiv boli cardiace sau anumite tipuri de cancer.

Deși nu la fel de prevalente ca flavonoidele, mierea de salcâm conține și beta caroten, un tip de pigment natural cu puternice calități antioxidante.  Cosnumul de alimente bogate în beta-caroten a fost asociat cu îmbunătățiri ale funcției creierului și ale sănătății pielii.

Calități antibacteriene naturale

Multe dintre abilitățile vindecătoare ale mierii de salcâm sunt atribuite activității sale antibacteriene. Mierea de salcâm conține componentele necesare pentru producerea și eliberarea lentă a unor cantități reduse de peroxid de  hidrogen, acidul care ucide bacteriile prin distrugerea pereților celulari ai acestora.

În cadrul unui studiu, mierea de salcâm  și-a dovedit eficiența împotriva Stafilococului auriu, un tip de bacterie rezistentă la antibiotice. Nivelurile ridicate de peroxid de hidrogen sunt cele responsabile pentru acest efect.

Ajutor în vindecarea rănilor

Mierea a fost utilizată pentru vindecarea rănilor înca din antichitate. Datorită calităților sale antioxidante și antibacteriene, miere de salcâm poate ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor și poate preveni contaminarea bacteriană și infecția. În plus, prin aplicarea pe rană, mierea menține un mediu umed, care ajută la vindecarea acesteia.

Multe teste efectuate în laborator sau pe animale confirmă eficacitatea mierii de salcâm în vindecarea rănilor.

Prevenirea și tratarea acneei

Datorită proprietăților sale antibacteriene puternice, mierea de salcâm poate ajuta în menținerea tenului liber de bacterii, ceea ce poate îmbunătăți sau preveni boli comune ale pielii, cum este  acneea.

Precauții în consumul mierii de salcâm

Mierea este recomandată pentru toată lumea, fiind foarte benefică pentru sănătate. Există totuși unele excepții:

  • copiii mici- datorită riscului de botulism, nu este recomadat să se consume niciun tip de miere de către copiii cu vârsta mai mică de un an
  • persoanele cu diabet - mierea este bogată în zaharuri, chiar dacă e vorba de zaharuri naturale, de aceea se recomandă să fie consumată cu moderație de către persoanele cu diabet, deoarece poate afecta nivelul zahărului din sânge.
  • persoanele alergice la albine sau la miere - persoanele elergice pot experimenta apariția unei reacții alergice atunci când consumă sau aplică extern miere de salcâm.

Consumul de miere nu este recomandat în cantități mari, ci moderat, însă în mod continuu, în fiecare zi, eficacitatea și beneficiile ei fiind demonstrate pe termen lung.

Experimentează dulceața florală a mierii de salcâm și testează-i potențialele beneficii!

Încearcă mierea de salcâm naturală de la Stupina Taina Vie!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.