Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Menta, atât de cunoscută și totuși atât de misterioasă! Știai de beneficiile ei de înfrumusețare?

Cel mai mult utilizată pentru aroma pe care o dă mâncărurilor și băuturilor, dar și pentru calitățile ei terapeutice excepționale, menta începe să-și găsească locul și în industria de înfrumusețare, mai ales pentru beneficiile pe care le conferă pielii și părului. Ingredientul ei magic este mentolul, cel care îi dă aroma, dar și calitățile sale antibacteriene, fiind foarte recomandată pentru măștile de față.

Menta poate trata aproape orice, de la mușcăturile de țânțari până la acnee, piele uscată sau puncte negre. Numeroase produse cosmetice, șampoane, creme hidratante, creme de curățare sau tonere conțin mentă, dar frunzele sale, folosite proaspete sau uscate, sunt mult mai benefice pentru frumusețe și sănătate.

De ce este menta benefică pentru frumusețe

Menta are un efect stimulator asupra pielii, îmbunătățind circulația sangvină la suprafața acesteia. Calitățile ei antibacteriene, antiinflamatorii, protectoare și calmante, sunt perfecte pentru piele.

Menta conține acid salicilic, foarte eficient pentru prevenirea și tratarea coșurilor. Acesta este motivul pentru care menta este de mare ajutor în controlul și previrea erupțiilor, precum acneea, coșurile și mâncărimile.

Pentru că reduce onctuozitatea, menta este ideală pentru tenul gras și combinat.

Menta îmbunătățește abilitatea pielii de a reține umiditatea, de aceea este foarte folosită pentru creme, alături de miere și apă de trandafiri.

Rețete de înfrumusețare cu mentă și miere

Amestecă miere, frunze de mentă și castravete, măcinând cât mai bine, până obții o pastă. Aplică pe piele și menține timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă proaspătă. Acest tratament îți va lumina tenul și îi va da pielii un aer mai proaspăt și mai sănătos.

Pentru tenul gras, folosește un amestec în cantități egale de suc de lămâie și apă de trandafiri. Adaugă la acesta frunze de mentă zdrobite, lăsând amestecul să se odihnească timp de o oră. Strecoară apoi frunzele și aplică lichidul pe față. Clătește după 20 de minute. Acest tratament reduce cantitatea de sebum, împrospătează, tonifiază și răcorește pielea. Pentru tenul uscat se poate folosi același tratament, doar că în loc de sucul de lămâie se folosește o jumătate de linguriță de miere.

Pentru coșuri și acnee, prepară o mască amestecând frunze zdrobite de mentă cu apă de trandafiri și miere. Pasta obținută se aplică pe față și se menține 30 de minute, apoi se clătește cu multă apă rece.

Se poate prepara și un scrub pentru corp, folosind semințe de susan măcinate mare. Acestea se amestecă cu miere, se adaugă frunze uscate și măcinate de mentă. Se aplică pe corp. După 10 - 15 minute, se freacă ușor pielea, apoi se clătește bine cu multă apă. Are un excelent efect stimulator și adaugă strălucire pielii.

Menta, la fel ca și mierea, poate fi folosită pentru orice tip de ten, având efect de hidratare și de menținere a umidității în piele, dar și de distrugere a bacteriilor și germenilor de pe piele.

Comandă aici mierea naturală, cea mai bună alegere pentru rețetele de înfrumusețare! 

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.