Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Miere cristalizată? Iată cum o poți folosi!

Aproape toate sortimentele de miere cristalizează în timp, dar singura problemă este că, de multe ori, încetezi să o mai folosești.

Practic, mierea cristalizată este la fel de bună ca mierea vâscoasă cu care te-ai obișnuit, și nu ai absolut niciun motiv să arunci borcanul. Procesul de cristalizare nu afectează negativ nici gustul și nici calitatea mierii, ba chiar o îmbogățește.

Dacă vrei să o mai înmoi puțin, se poate, dar în niciun caz nu trebuie să o pui la cuptorul cu microunde. Cea mai bună metodă este să pui borcanul cu miere, cu capacul desfăcut, într-un vas cu apă caldă. Apa trebuie să fie caldă, dar nu la fierbere. Așteaptă timp de cinci-zece minute și vei observa cum cristalele de miere încep să se dizolve.

Temperaturile joase accelerează procesul de cristalizare, de aceea e bine să păstrezi mierea la temperatura camerei. Evită să o pui în cămara răcoroasă și nici într-un caz nu trebuie să o pui la frigider.

Dar ce facem când inevitabilul s-a întâmplat deja? Iată câteva metode simple, istețe, de a folosi mierea cristalizată!

Folosește-o în loc de zahăr la prăjituri

Mierea cristalizată este un substitut excelent pentru zahăr în prăjiturile coapte la cuptor.

Pentru că are mai puțină umiditate decât mierea obișnuită, nu va trebui să faci modificări ale cantităților de lichide din rețetă.

Ai grijă totuși, mierea este mai dulce decât zahărul, așa că va trebui să folosești o cantitate mai mică cea de zahăr. Poți începe prin a reduce la ¾ cantitatea de zahăr pe care ar fi trebuit să o folosești.

Merge foarte bine unsă pe pâinea prăjită

Cel mai grozav lucru pentru mierea cristalizată este faptul că atunci când o ungi pe pâine, chiar dacă ai pus și unt, nu curge și nu se împrăștie peste tot.

Unge cu miere o felie de pâine prăjită cu cereale și savureaz-o. Poți încerca să adaugi și fructe, câteva felii de mere sau pere, pentru un plus de savoare.

Scrub pentru ten

Mierea are calitatea de umectant, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea umidității. Mierea cristalizată poate fi foarte ușor folosită pe post de exfoliant pentru față și corp.

Textura ei ușor abrazivă este o metodă naturală foarte bună de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii și a altor impurități care se acumulează pe piele.

Adaug-o în cerealele de la micul dejun

Mierea cristalizată nu curge, dar va adăuga un gust excelent cerealelor de la micul dejun sau iaurtului grecesc, în funcție de preferință.

Îndulcește ceaiul sau cafeaua

Mierea cristalizată se topește foarte ușor în lichidele calde. Cristalele dispar ca prin magie și ceaiul sau cafeaua ta vor avea un gust excelent!

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.