Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Miere de castan, un sortiment special pentru iubitorii de delicatese

Închisă la culoare și picantă, cu accente de fum și de piele, mierea de castan este complexă, misterioasă și nuanțată. Te invităm să o guști și vei vedea că nu se poate compara cu nici o altă miere!

Mierea de castan are culoarea chihlimbarului întunecat, spre maro, un gust dulce și puțin amărui,  și este plină de arome speciale pronunțate de castan.

Ce calități are mierea de castan?

În primul rând este important de precizat că mierea de castan este ușor de digerat, nu irită sistemul digestiv și este rapid asimilată în organism. De asemenea este un produs bogat în polen, vitamine (B, C, D, K), enzime, oligoelemente și săruri minerale (cupru, fier, mangan).

DOAR 100 G MIERE DE CASTAN CONȚINE 328 KCAL.

Mierea de castan rămâne în formă lichidă o perioadă îndelungată de timp, se zaharisește destul de greu, abia după 2 ani. Trebuie păstrată la temperatura de 4-20 grade Celsius.

Miere de castan- sugestii de consum

 

Miere de castan- sugestii de consum

Mierea de castan nu este pentru cei cu gustul sensibil, fără îndoială. Ea se poate folosi la prăjituri și tarte, cărora le va da o aromă deosebită, la fripturi și, mai ales, pentru îndulcirea ceaiului negru.

Dar dacă ești un împătimit al aromelor puternice, încearcă o combinație rustică cu nuci și gorgonzola, toate stropite cu miere de castan.

Multe alimente dulci merg foarte bine cu brânza, precum vinul, gutuile sau merele, dar mierea combinată cu brânza se ridică deasupra tuturor celorlalte. Iar despre mierea de castan ce să mai spunem?

Mierea de castan merge perfect cu brânză. Dar cu ce tipuri de brânză? Mai ales cu brânza maturată, cu gust intens, de exemplu Parmigiano, Cheddar astringent, sau orice alt tip de brânză alpină.

Brânzeturile albastre sunt de asemenea o alegere excelentă. Dulceața catifelată a mierii de castan le taie salinitatea foarte bine și nu intră în conflict cu gustul acesteia.

Nu e nevoie de multă miere. Doar stropește puțin brânza cu miere de castan, sau servește-o într-un bol alături, astfel încât fiecare să-și pună câtă miere vrea.

Proprietățile terapeutice ale mierii de castan

  • Mierea de castan este recomandată în tratamentul afecțiunilor respiratorii, a durerilor de gât, răcelii, astmului, bronșitei și gripei.
  • Ajută la creșterea poftei de mâncare și de aceea este recomandă copiilor și persoanelor în vârstă, care au de obicei probleme cu lipsa apetitului alimentar. De asemenea, consolidează sistemul imunitar, combate anemia, oferă vitalitate organismului deoarece conține o cantitate mare de vitamine, enzime și minerale.
  • Mierea de castan este indicată persoanelor care au probleme cu fierea.
  • Mierea de castan are proprietăți vindecătoare, de aceea poate fi utilizată în tratamentul erupțiilor cutanate și a rănilor.
  • Normalizează tensiunea arterială și are efect benefic asupra sistemului cardiovascular.
  • Mierea de castan este un bun remediu pentru diferite boli: ale tractului gastro-intestinal, problemele sistemului circulator, varicele, prostatita, tromboflebita, inflamațiile cronice renale, afecțiunile sistemului urogenital, ulcerele gastro-intestinale.
  • Cei care suferă de stări de nervi, oboseală, depresie, este bine să consume miere de castan deoarece aceasta are efect bun asupra sistemului nervos. Este recomandat un tratament de o lună, în fiecare zi se consumă 2-3 linguri de miere de castan.
  • Mierea de castan îmbunătățește digestia, funcția tractului gastro-intestinal, are efect ușor laxativ, combate microorganismele din corp și crește imunitatea.
  • Mierea de castan este recomandată persoanelor în vârstă sau care sunt în convalescență deoarece ajută la refacerea organismului și la menținerea sănătății.

One thought on “Miere de castan, un sortiment special pentru iubitorii de delicatese”

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.