Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Miere și sănătate

 • Capacitatea mierii de vindecare a rănilor, explorată de oamenii de știință

  Oamenii au folosit încă din antichitate mierea pentru tratarea rănilor și arsurilor, iar știința  modernă confirmă faptul că mierea are într-adevăr capacitatea de a distruge bacteriile care cauzează infecții. Într-o perioadă în care se duce o adevărată luptă împotriva creșterii rezistenței la antibiotice, este de așteptat ca mierea să devină din ce în ce mai mult o opțiune pentru tratarea rănilor, dar și ca remediu pentru diverse probleme de sănătate.

  La Universitatea din Sidney, microbiologii studiază efectele antibacteriene ale mierii timp de aproape 25 de ani. În toată această perioadă, cercetătorii au descoperit multiple mecanisme care confirmă capacitatea mierii de distrugere a bacteriilor, în funcție de tipul și de calitatea mierii.

  Continue reading

 • Ceaiurile de plante cu miere stimulează imunitatea și luptă cu răcelile

  Cea mai simplă metodă de stimulare a imunității și de a-ți ajuta organismul să lupte cu gripa și răceala este să bei un ceai de plante îndulcit cu miere. Avem pentru tine câteva rețete de ceaiuri, dar și câteva trucuri ca să obții cel mai bun amestec.

  Un ceai cald eliberează secrețiile din piept și din sinusuri, făcându-le mai ușor de expectorat și curățând astfel congestia, ajută organismul să transpire și să elimine astfel toxinele, dar și hidratează celulele mai rapid decât băturile reci. Poți bea chiar și 5-6 cești de ceai pe zi, pentru că organismul are nevoie să fie cât mai bine hidratat.

  Continue reading

 • Magia naturii. Mierea, un ingredient atât de simplu, cu utilizări atât de variate!

  Albinele harnice ne oferă un mierea, un ingredient atât de simplu, pe care noi îl putem utiliza în atât de multe moduri! Nu doar pentru a ne îndulci ceașca de ceai, ci și ca remediu pentru sănătate sau pentru înfrumusețare, toate aceste beneficii ale mierii fiind recunoscute de știință.

  Obiceiul de a folosi mierea pentru vindecarea rănilor sau pentru a ne menține sănătatea gingiilor sau a tractului gastrointestinal provine din cele mai vechi timpuri și merită să ne reamintim de ele.

  Continue reading

 • Produse naturale care stimulează imunitatea și ajută în lupta împotriva virușilor. Mierea și propolisul sunt pe primele locuri

  E la modă să vorbim despre viruși, dar și mai important e să vorbim despre metode naturale de combatere a acțiunii lor. Produsele stupului se regăsesc pe unele dintre primele locuri pe lista produselor naturale care ne ajută să ne îmbunătățim imunitatea, pentru ca organismul nostru să lupte eficient împotriva agenților patogeni, inclusiv a virușilor.

  Există produse naturale care distrug virușii, produse naturale care calmează simptomele virozei, și produse naturale care stimulează sistemul imunitar. Mierea și propolisul, de exmplu, conțin quercetină, un flavonol care și-a demonstrat acțiunea sa puternic antivirală, inhibând unele tulpini de influenza, virusul hepatitei B și C, dar și alte tipuri de viruși.

  Continue reading

 • Zaharuri naturale și zaharuri artificiale. Care este diferența?

  Mierea naturală, stevia, siropul de arțar, siropul de agave, toate sunt considerate alternative sănătoase pentru zahărul rafinat.  Dar care este totuși motivul? Nu conțin și ele zaharuri?

  Răspunsul este da, conținîntr-adevăr  zaharuri, însă vorbim despre zaharuri naturale, care sunt mult mai bune și mai sănătoase decât cele din zahărul alb obișnuit.

  Continue reading

 • Beneficiile de sănătate ale ceaiului de lămâie cu miere

  O ceașcă de ceai proaspăt este oricând binevenită. Efectul imediat al ceaiului este de relaxare, de înviorare a simțurilor, iar dacă alegi ceaiul potrivit poți profita și de beneficiile de sănătate pe care le conferă.

  Ceaiul cu miere este o alternativă excelentă de băutură fără calorii, comparativ cu băuturile dulci din comerț, fiind de mare ajutor în orice dietă sau regim. Ceaiul fierbinte reduce simptomele răcelii și congestia nazală.

  Continue reading

 • Miere și scorțișoară: un remediu puternic sau doar un mit?

  Mierea și scorțișoara sunt două ingrediente naturale, cunoscute pentru multiplele lor  beneficii  pentru sănătate.  Despre combinația lor se spune că practic poate vindeca orice boală.

  În timp ce calitățile medicinale ale mierii și scorțișoarei nu pot fi contestate,  în ceea ce privește capacitatea de vindecare a amestecului lor, totul pare parcă prea frumos pentru a fi adevărat.

  Continue reading

 • Beneficiile de sănătate ale mierii naturale. Cum pot fi ele explicate?

  Beneficiile de sănătate ale mierii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, însă prea puțin explicate. De ce se întâmplă asta? Pentru că mierea naturală are un conținut atât de complex și de variat, pe care oamenii de știință nu au reușit să-l studieze în totalitate. Acesta este și motivul pentru care este aproape imposibil ca omul să reușească să sintetizeze miere în mod artificial, indiferent de tehnologia de care ar dispune.

  Și totuși, sunt câteva lucruri care pot fi spuse cu certitudine: mierea nu conține colesterol și fibre, nu conține grăsimi și nici proteine, iar conținutul de calorii și zaharuri este foarte scăzut. Toate acestea sunt motive pentru care mierea este atât de benefică pentru sănătate.

  Continue reading

 • Tonic natural pentru stimularea imunității: Ceaiul de usturoi cu miere și lămâie

  Ceaiul de usturoi cu miere și lămâie este un tonic natural foarte eficient pentru stimularea imunității. Servit fierbinte, este și un remediu foarte pentru simptomele de răceală, precum congestia și tusea.

  Usturoiul nu dă doar gustul mâncărurilor, el fiind foarte benefic și pentru sănătate. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au utilizat usturoiul pentru calitățile sale medicinale, având un conținut scăzut de calorii, dar în același timp foarte bogat în nutrienți, vitaminele C sau B6, fibre, mangan și seleniu.

  Continue reading

 • Ceaiul de turmeric, miere și ghimbir stimulează imunitatea și te ajută să slăbești. Vezi cum se prepară.

  Unele dintre alimentele, plantele și condimentele pe care le ai la îndemână în bucătărie sunt cunoscute pentru calitățile lor vindecătoare. Mierea este cea mai importantă dintre acestea, beneficiile pe care le conferă fiind extrem de variate, la fel ca în cazul ghimbirului și turmericului, ingrediente pe care le regăsim adesea în numeroase remedii.

  Poate că ar fi o idee bună să încercăm să profităm de toate acestea,  introducându-le cât mai mult în dieta noastră zilnică, mai ales în această perioadă dificilă.  Iar un ceai este foarte simplu de preparat, gustos, dar și cu calități vindecătoare.

  Continue reading

Articolele de la 1 la 10 din 233 in total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 24
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.