Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mierea de mană, mierea non-florală ce conține un veritabil cocktail de vitamine și minerale

Mierea de mană este singura miere ce poate fi consumată de persoanele alergice la polen. Asta pentru că este de fapt o miere non-florală, obținută de pe seva frunzelor copacilor sau a trunchiurilor de copaci și prin urmare nu conține polen.

Un alt aspect foarte important este faptul că mierea de mană conține mai multe minerale, mai multe uleiuri esențiale și are o aromă mult mai puternică decât oricare alt tip de miere.

 

 

Cum recunoaștem mierea de mană?

 

Mierea de mană are o culoare mult mai închisă decât mierea clasică, tot datorită absenței polenului din compoziția sa. Nuanțele sale merg de la verzui, spre roșiatic până la maron închis, aproape negru,  datorită conținutului său bogat în substanțe minerale.

Cu cât este mai închisă la culoare și mai groasă, cu atât calitatea ei este mai bună. Dacă nu are culoarea foarte închisă, poate avea și urme de nectar de flori sălbatice din zona montană, ceea ce însă nu-i strică gustul, însă o face să fie destul de apropiată ca și proprietăți de mierea polifloră.

Din punct de vedere al gustului și mirosului, mierea de mană este aparte față de alte tipuri de miere, aroma coniferelor din care provine se resimte și se regăsește și în miros și în gust. Mai mult, în funcție de arborele de unde s-a recoltat nectarul, mierea de mană poate avea o ușoară tentă amăruie, ceea ce îi dă o notă aparte, făcând o combinație deosebită de dulce-amărui.

Gustul mierii de mană este dat și de conţinutul crescut de substanţe minerale, care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, fiind ușor caramelizat.

 

De unde provine mierea de mană?

 

Sursa de materie primă pentru producerea acestui tip de miere, mana este un suc produs de diferite afide, cunoscute sub numele de puricii frunzelor. Albinele culeg cu plăcere această substanță dulce, care este surplusul de hrană al puricilor și pe care îl elimină după “legea minimului”.

La anumite schimbări climatice, cum ar fi schimbări bruște de temperatură și umiditate, în perioadele anului când timpul s-a încălzit și starea de umiditate este favorabilă, poate fi observată apariția unui lichid dulce, ca o rouă, asemănător compozițional cu seva plantelor, depus pe frunzele și părțile verzi ale acestora. Acest lichid apare în general pe frunzele de stejar, tei, arțar, și în mod special la conifere.

O altă sursă, și cea mai importantă, o reprezintă secreţiile dulci ale arborilor.  De multe ori pe trunchiul  arborilor din pădure se scurg răşini sau anumite substanţe lipicioase dulci. Acestea sunt preluate de albine, mai ales în perioada de primăvară şi toamnă, când florile sunt puţine sau oferă puţin nectar.

 

Ce calități are mierea de mană?

 

În primul rând trebuie să vorbim calitățile sale nutriționale de excepție. Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană conține săruri minerale, calciu și magneziu în cantitate de 6 ori mai mare decât mierea de salcâm și de până la 20 de ori mai mare decât la celelalte tipuri de miere.

Se poate spune că mierea de mană este un veritabil cocktail de minerale, având un conținut ridicat de calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, seleniu, într-o formă ușor asimilabilă pentru organismul uman, recomandă mierea de mană în tratarea rahitismului la copii și adolescenți, precum și a spasmofiliei la adolescenți. De asemenea este un aliat bun împotriva afecțiunilor articulare și a osteoporozei.

Conţinutul de substanţe antioxidante (fenoli și flavonoizi) și de proteine este de până la 10 ori mai mare decât la alte feluri de miere. De asemenea mierea de mană este foarte bogată și în acizi organici, vitamina C și cele din grupul B, inhibină (un bactericid puternic care recomandă mierea de mană pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit) și enzime.

Mierea de mană îşi păstrează puterea antibacteriană chiar dacă a fost încălzită la o temperatură de 100° C.

 

O varietate de beneficii pentru sănătate

 

Mierea de mană favorizează refacerea florei intestinale: oligozaharidele care intră în compoziția mierii de mană sunt prebiotice care susțin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin. De aceea, este bine să consumi această miere în perioadele în care îți administrezi antibiotice, utilizate, de regulă, în tratarea infecțiilor bacteriene.

Mierea de mană sprijină combaterea radicalilor liberi: antioxidanții din compoziția acestui tip de miere combat radicalii liberi și reduc daunele provocate de aceștia. În acest fel, mierea de mană contribuie la menținerea stării generale de sănătate a organismului.

Mierea de mană are acțiune antibiotică: proprietățile antibacteriene și enzimele din compoziția sa fac din această miere un agent antibacterian puternic, fiind remediul perfect în cazul tusei.

Mierea de mană susține activitatea nervoasă: în compoziția acestui tip de miere intră aminoacizi și minerale precum cobaltul, manganul, zincul, fosforul și sulful, care hrănesc sistemul nervos și susțin activitatea cerebrală. Odată cu îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, se ameliorează semnificativ și abilitățile intelectuale.

Mierea de mană îmbunătățește imunitatea: grației concentrației de substanțe bioactive, mierea de mană crește imunitatea, fiind recomandată cu precădere în anemii, spasmofilii sau infecții respiratorii.

Mierea de mană previne osteoporoza: datorită prezenței calciului și sărurilor de magneziu, mierea de mană întărește oasele, prevenind osteoporoza și afecțiunile articulare.

Mierea de mană tratează problemele tenului și ale pielii. Se pot consuma câte 6 lingurițe pe zi de miere de mană pentru tratarea acneei provocate de tulburările hormonale. Sau se pot prepara măști de față din câteva lingurițe de miere de mană și infuzie din coajă de salcie pentru tenul îmbătrânit sau cu porii deschiși.

Mierea de mană are efecte spectaculoase în masajul anticelulitic: se amestecă mierea de mană cu câteva picături de ulei esenţial de lămâie, apoi se întinde această compoziţie pe zona afectată şi se masează.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.