Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mierea de tei, un calmant natural ideal

Este luna iunie, au înflorit teii și mirosul lor puternic, ce persistă timp de aproape 3 săptămâni, ne înconjoară și îl simțim aproape peste tot. Este o perioadă aglomerată, în care copiii nu mai prididesc de serbări, cei mai mari învață pentru bacalaureat și admitere, studenții sunt în sesiune, iar noi, părinții încercăm să nu ne arătăm stresul prin care trecem.

Albinuțele lucrează și ele harnice, și culeg nectarul florilor de tei, pregătindu-se să ne ofere unul dintre cele mai apreciate și mai solicitate tipuri de miere, mierea de tei, care ne ajută să trecem cu bine peste această perioadă.

Ca orice sortiment de miere, mierea de tei preia din calitățile excepționale ale florilor din care provine. Mierea de tei are o puternică aromă de tei, ca un parfum proaspăt, fiind ideală pentru calmarea emoțiilor, fiind prescrisă și în afecțiunile sistemului nervos, în insomnii, pentru oboseală și stres.

Cum recunoaștem mierea de tei?

Culoarea mierii de tei poate varia de la galben deschis la portocaliu închis sau roșcat.

Consistența mierii de tei este uniformă, fluidă și vâscoasă sau cristalizată. Ea rămâne fluidă până în toamnă, când la temperaturi scăzute cristalizează cu cristale mari (este asemănătoare untului), în sedimente existând o cantitate importantă de polen. După aceasta cristalizare culoarea devine mai albicioasă iar gustul mai catifelat.

Mierea de tei, una dintre cele mai bune varietăți de miere

Mierea de tei este foarte bogată în vitamine, mai ales cele din complexul B, aminoacizi, antixodanți, polen și mană.

Are un conținut de polen foarte ridicat, din aceasta cauză nefiind recomandată persoanelor ce prezintă alergie la polen.

Are o valoare energetică de 3000 kcal la 1 kilogram.

Care sunt proprietati terapeutice ale mierii de tei?

Mierea de tei are un puternic efect calmant, la fel ca și ceaiul făcut din flori de tei, fiind recomandată persoanelor care suferă de stres și insomnie. Înainte de culcare, se poate bea o cană de lapte cald sau un ceai din flori de tei îndulcit cu miere de tei. Este mai bun decât orice somnifer!

Datorită conținutului său ridicat de vitamine și aminoacizi este de mare ajutor în înlăturarea stărilor de oboseală.

Mierea de tei ușurează stările febrile și durerile gastrice, previne migrena, este un bun remediu în pneumonii, astm bronșic, stări nervoase, tuse, afecțiuni ale căilor respiratorii (bronșite, laringite), răceli și tuberculoză.

Mierea de tei are proprietăți antiseptice, acesta fiind motivul pentru care este utilizată pentru a trata răcelile, gripele, tusea și bronșita. Ea dizolvă mucusul și curăță gâtul.

Proprietățile sale antiinflamatorii o fac ideală pentru a trata crampele și problemele renale.

Mierea de tei are acțiune benefică și în tratarea rănilor și a arsurilor.

One thought on “Mierea de tei, un calmant natural ideal”

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.