Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mierea de zmeură parfumată, cea care îți întinerește tenul

Mierea de zmeură este una dintre cele mai parfumate tipuri de miere. Aroma inconfundabilă a zmeurei se îmbină într-o foarte fericită combinație cu dulceața mierii, făcând-o astfel foarte apreciată de către femei, dar și de către copii.

Mierea de zmeură este obținută de către apicultori prin plasarea stupilor lângă culturile intense de zmeură, în perioada lor de florenscență.

Zmeura înflorește în lunile iunie-iulie, iar florile de zmeur produc nectar și conțin foarte mult polen. În această perioadă, albinele harnice culeg nectarul florilor de zmeur și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.

Mierea de zmeură are o culoare galben- ruginie, care amintește de fructele coapte de zmeură și cristalizează foarte repede după recoltare. În această miere se pot regăsi particule de polen, fapt care îi conferă o aromă mai puternică.

Mierea de zmeură, cea mai folosită pentru măști cosmetice și tratamente faciale

Datorită proprietăților sale deosebite, acest tip de miere este cel mai folosit pentru măști cosmetice și tratamente faciale naturale, conferind suplețe și catifelare pielii, dar în același timp având și efectul de reîntinerire a tenului matur.

Dintre proprietățile terapeutice ale mierii de zmeură mai amintim:

  • reglează activitatea ovarelor
  • previne apariția osteoporozei și a sclerodermiei
  • este foarte bogată în antioxidanți
  • calmează tusea
  • stimulează sistemul imunitar
  • este un remediu natural în cazul stărilor gripale

 

Specialiştii în nutriţie spun că mierea de zmeură conţine ingrediente speciale care pot preveni mai multe boli. "Inflamaţia cronică, un mecanism pentru cancer, de exemplu, boli cardiovasculare, pentru că mierea aceasta obţinută din zmeură are o concentraţie importantă de flavonoizi, de fenoli", precizează Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriţie, boli metabolice.

Exemple de utilizare ale mierii de zmeură în caz de răceală și gripă

Inhalare de aerosoli pentru răceală: într-un ceainic cu puțină apă la fierbere se adaugă 1 lingură de miere de zmeură. Respirați aburul timp de 15-20 de minute. Astfel de inhalații se fac de obicei seara, înainte de culcare, și se poate continua timp de 10-20 de zile.

Combinația de miere cu fructe din compot este foarte bună pentru răceală. Se face un compot din orice fel de fructe, inclusiv fructe de pădure, care se păstrează timp de aproximativ 6 ore. Se adaugă apoi mierea de zmeură și condimente precum scorțisoară, vanilie, coajă de lămâie sau portocală, cardamom,etc.  Se pune din nou la fiert și se bea fierbinte.

Tot pentru răceală se poate face un sirop de miere de zmeură și suc de hrean, în proporție de 1:1.

 

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.