Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mierea, remediul ideal pentru durerile de gât

Durerea de gât, o problemă comună, mai ales în această perioadă de toamnă ploioasă, se poate trata foarte bine cu miere și cu alte produse din stup.

Mierea este un remediu natural și foarte eficient care te poate ajuta să scapi de durerile de gât.

Cum poate mierea să te vindece de durerea de gât?

  • mierea acționează ca un agent anti-inflamator care reduce edemul și inflamația
  • mierea calmează pielea iritată, glandele și membranele mucoase din interiorul gâtului
  • mierea conține o enzimă numită glucozoxidaza, care luptă împotriva bacteriilor
  • mierea are proprietăți antibacteriene și antiseptice naturale, care ucid bacteriile și ameliorează durerea de gât
  • mierea acționează ca un osmotic hipertonic, extrăgând excesul de lichid din țesuturile inflamate și ameliorând durerea

Cum folosim mierea pentru durerile de gât?

  1. Miere simplă - Adaugă 2-3 linguri de miere la o ceașcă de apă caldă sau ceai și bea de cel puțin 3 ori pe zi. Sau ia câte o lingură de miere dimineața și una seara.
  2. Miere cu turmeric -  Turmericul este un antibiotic care ucide bacteriile sau virusul care cauzează durerea de gât. Amestecă o linguriță de miere cu 1/4 linguriță de turmeric pulbere pentru a obține o pastă. Înghite acest amestec de mai multe ori pe zi, până când te lasă durerea de gât.
  3. Miere și ghimbir - Ghimbirul este un calmant natural, are proprietăți antifungice și antibacteriene, care luptă împotriva infecției. Amestecă o linguriță de miere cu o linguriță de suc de ghimbir proaspăt. Bea de mai multe ori pe zi.
  4. Miere, lămâie și ghimbir -  Sucul de lămâie este antimicrobian și conține vitamina C. Amestecă 3 linguri de suc de ghimbir cu 3 linguri de miere și 3 linguri de suc de lămâie. Bea de mai multe ori pe zi, de fiecare dată când simți gâtul iritat.
  5. Miere și infuzie de ghimbir - Pune la fiert 4 căni de apă, adaugă 4 felii de rădăcină de ghimbir și lasă să fiarbă timp de 10 minute. Lasă să se răcească la temperatura camerei și apoi adaugă 3 linguri de miere. Bea ori de câte ori simți gâtul inflamat și dureros.
  6. Miere cu usturoi - Toacă 3 căței de usturoi si adaugă-i în jumătate de ceașcă de miere. Pune un capac și lasă să stea peste noapte. Adaugă o linguriță din acest amestec într-o ceașcă de apă fierbinte, amestecă bine și bea. Poți bea până la 3 căni pe zi. Sau poți mânca pur și simplu 6 căței de usturoi înmuiați în miere.
  7. Miere și lapte - Laptele are proprietăți calmante și relaxante pentru gât. Încălzește o cană de lapte, adaugă o lingură de miere și bea seara, înainte de culcare.
  8. Miere și scorțișoară -  Încălzește o cană de lapte și amestecă în el 1 linguriță de miere, 1/2 linguriță de pudră de ghimbir și 1/2 linguriță de scorțișoară. Amestecă bine și bea încet pentru a scăpa de durerea de gât.
  9. Miere, lămâie și piper de Cayenne - Adaugă suc de lămâie proaspăt stors, o linguriță de miere și un vârf de cuțit de piper la o ceașcă de apă fierbinte. Bea ori de câte ori este nevoie.
  10. Miere și oțet de mere - Încălzește o ceașcă de apă și adaugă o lingură de miere și una de oțet de mere. Bea cald.
  11. Ceai de miere - Amestecă o lingură de miere, o jumătate linguriță de ghimbir măcinat, 1/2 linguriță de scorțisoară măcinată și 1/4 linguriță de piper roșu într-o ceașcă. Adaugă apă fierbinte. Bea încet pentru calmarea durerii de gât, de preferat seara.
  12. Propolisul - Propolisul acţionează ca un antibiotic, distrugând microbii şi calmând durerea. Fă gargară de două ori pe zi cu 30-40 de picături de tinctură de propolis, dizolvate în puţină apă, apoi înghite lichidul. În cazul capsulelor, sunt suficiente câte 2 de 3 ori pe zi (adulţi) şi câte una de 3 ori pe zi (copii). Siropul cu propolis se administrează câte 5 ml de 6 ori pe zi (adulţi) şi câte 5 ml de 3-4 ori pe zi la copii.

Miere și lămâie pentru durerea de gât

Lămâia are și ea proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, și în plus conține substanțe nutritive și vitamine esențiale care susțin sistemul imunitar. Sunt mai multe moduri în care poți folosi mierea cu lămâie pentru a ameliora durerile de gât.

Metoda 1. Încălzește o ceașcă de apă și adaugă în ea 2 linguri de miere și o lingură de suc de lămâie. Soarbe încet, de mai multe ori pe zi, această băutură.

Metoda 2. Taie o lămâie în jumătate și pune la fiert ambele jumătăți timp de 3 minute. Lasă să se răcească puțin, ca să le poți atinge. Stoarce sucul și adaugă-l într-o ceașcă de miere. Ia câte două linguri din acest amestec la fiecare 4 ore. Calmează durerea de gât și tusea asociată.

Metoda 3. Pune o lingură de miere și una de suc de lămâie într-o ceașcă. Toarnă apă fierbinte și bea. Poți adăuga felii de lămâie pentru a scăpa de durerea de gât.

Metoda 4. Ține oblic o jumătate de lămâie proaspăt tăiată deasupra unei flăcări medii, până când coaja devine brun-aurie. După ce se răcește, stoarce sucul și amestecă cu o linguriță de miere. Ia acest amestec și durerea de gât se va ameliora.

Metoda 5. Taie patru lămâi în felii mici, aşează-le într-un borcan şi toarnă miere peste ele până când le acoperă. Bagă recipientul la frigider pentru 24 de ore. Din sucul rezultat prepară un ceai, punând câte două linguriţe la o cană de apă fierbinte. Poţi mânca şi bucăţile de lămâie.

One thought on “Mierea, remediul ideal pentru durerile de gât”

Leave a Reply