Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Mmmmierea... De ce este ea atât de bună?

Mierea este o alternativă pentru zahăr? Da. Dar nu doar atât. Mierea este foarte, foarte sănătoasă, conferă nenumărate beneficii pentru sănătate și este folosită  foarte des ca remediu, mai ales datorită conținutului său antioxidant, de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali pentru organismul uman.

Consumul de miere este o variantă delicioasă de a satisface pofta de dulce, dar consumul său regulat menține starea de bine și sănătatea organismului.

Sunt multe tipuri de miere, în funcție de plantele pe care le vizitează albinele atunci când culeg nectarul, dar și în funcție de metoda de extracție folosită, dacă este miere naturală sau pasteurizată.

Nu toată mierea este egală!!!

Există miere de proastă calitate, amestecată cu sirop, care se vinde la un preț mai scăzut.

Mai există miere obișnuită și mai există miere naturală, care, spre deosebire de aceasta, nu este pasteurizată, filtrată sau procesată, care își menține maximul de beneficii potențiale.

Mierea noastră, din Stupina Taina Vie, este miere naturală, nu are adaosuri de niciun fel, nu conține grăsimi, sodiu, zahăr, aditivi alimentari, arome adăugate, nu este procesată sau pasteurizată și nu este diluată cu apă.

Deși profilul nutrițional depinde de tipul de miere, o lingură de miere (21 grame) conține 64 de calorii și 17 grame de carbohidrați, cu un conținut foarte scăzut de grăsimi, fibre și proteine.  Ea mai conține și câțiva micronutrienți, precum potasiu, fier și zinc, în proporție de până la 1% din necesaul zilnic.

Mierea este bogată în antioxidanți

Mierea de înaltă calitate conține câțiva antioxidanți importanți, precum acizi fenolici și flavonoide, care susțin starea de sănătate.

Antioxidanții sunt compuși care ajută în lupta cu bolile cauzate de radicalii liberi, reducând riscul deteriorărilor provocate de stresul oxidativ la nivel celular.

Acești compuși joacă un rol esențial pentru sănătate, unele studii sugerând că ar putea proteja organismul împotriva bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul sau diabetul.

Alte beneficii de sănătate pe care le conferă mierea naturală

  • introducerea mierii naturale în dieta zilnică poate îmbunătăți anumite aspecte ale sănătății inimii, reducând factorii de risc pentru apariția bolilor de inimă. Studii efectuate pe animale au arătat că mierea poate reduce tensiunea sistolică, un factor de risc major pentru bolile de inimă
  • mierea ajută la vindecarea rănilor. În medicina tradițională, mierea este aplicată adesea direct pe piele, ca ajutor în vindecarea rănilor. Calitățile sale antibacteriene și abilitatea de a opri dezvoltatea microorganismelor cauzatoare ale infecțiilor, sunt suficiente motive pentru ca mierea să fie astfel folosită. Mierea poate fi utilizată ca tratament natural pentru boli de piele precum psoriazis, dermatită sau herpes, dar și pentru vindecarea ulcerelor.
  • mierea este de mare ajutor pentru slăbit. Datorită conținutului său ridicat de vitamine (A, C, D, K), mierea contribuie la transformarea grăsimilor în energie, astfel că alimentele consumate nu se mai depun, iar stratul adipos deja existent se topește ușor, ușor. În plus, mierea vine și cu un aport de substanţe nutritive, de care organismul are neapărată nevoie.
  • mierea induce somnul profund, liniștitor. Ea ajută organismul să se relaxeze și induce un somn odihnitor. Consumată zilnic înainte de culcare, mierea te ajută să te relaxezi și să dormi bine toată noaptea.
  • mierea este de mare ajutor pentru slăbit. Conform studiiilor mierea nu conține grăsimi, nu conține colesterol și nici sodiu, deși este cel mai dulce nectar al naturii.  Dacă este consumată înainte de culcare, mierea ajută organismul să ardă mai multe grăsimi în timpul primelor ore de somn.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.