Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Păstura, antibiotic natural

Păstura a fost denumită în timpurile străvechi „fântâna tinereții” și „ambrozia zeilor”.

Hipocrate, părintele medicinei moderne a prescris păstura datorită calităților sale. Este una dintre cele mai vechi suplimente alimentare cunoscute de om.

Păstura este polenul procesat și stocat în celulele fagurelui, cu un adaos de diverse enzime și miere, unde suferă procese de fermentare.

Păstura este o sursă bogată de vitamine, elemente anorganice și aminoacizi. Este compusă din: carbohidrați – 55%, proteine – 35%, minerale și vitamine – 3%, acizi grași – 2% și alți diverși compuși, cum ar fi acidul decanoic, acizi nucleici, vitaminele B și C, acid pantotenic, biopterin etc.

Culoarea păsturii are o mare importanță, deoarece constituie un indicator de prospețime. Păstura proaspătă este deschisă la culoare. Textura este de gelatină sau pastă, care în timp devine o masă solidă. Este caracterizată de un miros ușor amărui și aromă acidă, datorată PH-ului scăzut (3,5 – 4,5).

Iată câteva beneficii:

  • îmbunătățește sistemul imunitar datorită proprietăților antioxidante;
  • îmbunătățește aportul de oxigen și crește performanța (indicate pentru cei care practică atletismul);
  • accelerează procesele de recuperare;
  • remediu împotriva artritei reumatoide, datorită conținutului de acid decanoic și pantotenic;
  • este utilizată în pediatrie, în special în cazul copiilor născuți prematur, a copiilor cu vârsta până la 7 ani, precum și copiilor care au anemie, pneumonie și infecții bacteriene.
  • conținutul ridicat de acid - colina (1,2 mg/gr) al păsturii ajută la scăderea tensiunii arteriale.
  • îmbunătățește starea generală și chiar provoacă un sentiment de euforie, ajută la îmbunătățirea forței mentale și corporale.
  • deține atribute antiseptice și germicide.
  • se aplică în tratamentul insuficienței renale cronice.
  • are efecte benefice asupra anumitor tipuri de piele. Ajută la combaterea Lupus eritematos, eritem (roșeață) la nivelul feței și alte condiții care afectează starea de sănătate a pielii.

Doza zilnică

Doza zilnică de păstură recomandată este de 120, 180 mg, până la 500mg, în cazuri excepționale ajungând la un gram. În cazul copiilor mici, doza nu ar trebui să depășească 100 mg.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.