Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Potențează-ți memoria și sănătatea creierului cu miere naturală!

Ideea că mierea naturală, atât de puțin costisitoare și de ușor de achiziționat, poate stimula semnificativ și ne poate proteja creierul împotriva degradării, pare dificil de acceptat. Ne-am obișnuit să credem că doar medicamentele scumpe pot stimula memoria, reduce anxietatea sau ajuta la dezvoltarea de noi celule ale creierului, dar acest lucru nu este întru totul adevărat .

Adevărul este că mierea naturală poate face și ea toate aceste lucruri, și sunt numeroase studii științifice care validează acest fapt.

În cadrul unui studiu, efectuat pe femei aflate în perioada de postmenopauză, cele care au primit miere au înregistrat îmbunătățiri ale memoriei de scurtă durată, un efect foarte util pentru oricine.

Un alt studiu  a fost efectuat pe cobai, a căror dietă a fost suplimentată cu miere, iar funcțiile creierului lor au fost observate de-a lungul unei perioade de un an.  Cobaii care au primit miere au înregistrat o reducere semnificativă a nivelului de anxietate și o memorie spațială mai bună în toate etapele, comparativ cu grupul de control. Mai important, memoria spațială a cobailor hrăniți cu miere a fost semnificativ mai mare în ultima lună a studiului, ceea ce sugerează că mierea cauzează schimbări pozitive în interiorul creierului prin neurogeneză (regenerarea celulelor creierului).

Nu doar mierea este cea care susține neurogeneza, ci și reducerea numărului de celule degenerat din regiunea hipocampală CA1 a creierului. Hipocampusul joacă un rol important în consolidarea informațiilor din memoria de scurtă și de lungă durată, pentru navigarea spațială, și este o regiune a creierului care se știe că este foarte susceptibilă la deteriorări provocate de radicalii liberi. Degradările provocate de radicalii liberi sau 'oxidarea' este una dintre principalele cauze ale Alzheimer și Demenței, iar hipocampusul este unul dintre primele regiuni ale creierului care suferă degradări.

Din fericire, mierea naturală poate oferi protecție împotriva acestui proces intern atât de periculos. Suplimentarea pe termen scurt sau lung cu miere naturală, într-o doză de 250 mg/kg corp pe zi, scade semnificativ ritmul acestui proces de degradare a creierului. În același timp, mierea stimulează și nivelul unor antioxidanți puternici, superoxid dismutaza (SOD) și glutationul,  ceea ce indică un efect protector puternic pentru țestul crierului.

Cum poate mierea naturală să aibă aceste efecte pozitive pentru creierul nostru? 

Răspunsul este simplu. Compușii din mierea naturală au proprietăți foarte puternice:

Apigenina, un flavonoid indentificat în mod frecvent in miere, are efect neuroprotector, împiedicând modificările induse de anumite tipuri de boli neurodegenerative. Se știe și că apigenina stimulează neurogeneza la adulți, care susține învățarea și memoria.

Acidul cafeic, un important antioxidant, un tip de acid fenolic prezent în mierea, și-a demonstrat deja  efectul neuroprotector pentru celulele creierului.

Catehina, un flavonoid care contribuie la activitatea antioxidantă a mierii, iar studiile au demonstrat în mod repetat efectul protector pentru celulele neurale.

Quercetina, un alt flavonoid cu acitivate antioxidantă, se găsește în mod obișnuit în miere. Un studiu a demonstrat că quercetina poate inhiba deteriorările provocate de radicalii liberi și moartea celulelor creierului provocată de aceștia.

Mierea conține și numeroși alți compuși care au efecte antioxidante, antiinflamatorii și neuroprotective. Deși va mai dura ceva timp până când lumea va accepta toate acestea în mod oficial, este foarte recomandat să consumăm miere naturală în fiecare zi, pentru memorie mai bună, îmbătrânire mai sănătoasă și un risc redus de Alzheimer și alte boli.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.