Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Sănătate cu polen de albine și lăptișor de matcă

Unele dintre cele mai minunate produse naturale vindecătoare provin din stupul de albine. Pe lângă miere, care în forma ei cea mai pură, naturală, are capacitatea de a ne întări organismul, de a ne proteja de boli, și chiar de a vindeca, stupul ne mai oferă si alte produse, la fel de impresionante: polenul de albine și lăptișorul de matcă.

Curiozități despre polenul de albine

Denumirea de “albină muncitoare” nu este deloc întâmplătoare, având în vedere lungimea și durata procesului de producere de polenului de albine. O albină trebuie să muncească approximativ 240 de ore pentru a produce 6 grame de polen.

Albinele tinere folosesc acest polen pentru a se hrăni, fiind plin de nutrienții atât de neceari și pentru oameni: proteine, lecitină, enzime, acid folic, vitamine, urme de minerale.

Jumătate dintre proteinele care se găsesc în polenul de albine sunt sub formă de aminoacizi liberi, ceea ce înseamnă că sunt foarte bio-disponibile.

Noi, la Stupina Taina Vie, vă oferim polen de albine crud, în aceași formă sub care este consumat și de albine în stup.

Curiozități despre lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă  transformă o albină lucrătoare în Regină. Lăptișorul de matcă este principala ei sursă de întreținere. În fapt, în primele două zile după naștere, ele se hrănesc doar cu lăptișor de matcă.

Începând cu cea de-a treia zi, celelalte femele sunt hrănite cu miere și polen, în timp ce regina continuă să se hrănească doar cu lăptișor de matcă.

Lăptișorul de matcă este creat atunci când o albină asistentă combină polenul masticat cu propriile sale secreții glandulare. Rezultatul este un tonic vitalizant care extinde durata de viață a Reginei, la cel puțin de 20 de ori mai mult decât a unei albine obișnuite.

Lăptișorul de matcă pe care vi-l oferim în Stupina Taina Vie este în forma lui cea mai pură.

Beneficiile de sanătate ale polenului de albine și lăptișorului de matcă

Atât polenul de albine, cât și lăptișorul de matcă au calități vindecătoare și nutriționale similare, însă lăptișorul de matcă pare a avea un efect ceva mai potent, datorită concentrației sale mai mari de nutrienți.

Ca rezultat conținutului enzimatic atât de ridicat (aproape 5000 de enzime vii), polenul de albine ajută la tratarea a diverse probleme digestive, vindecând și reglând flora intestinală.

Nici una dintre cele două nu lasă reziduuri mucoase, organismul putându-le asimila în totalitate și beneficia de conținutul lor ridicat de nutrienți.

Pe lângă urmele de minerale, ambele conțin cantități concentrate de vitamine și bioflavonoide, comparabile cu germenii de grâu sau orz.

Ceretările arată că polenul de albine și lăptișorul de matcă sunt:

 • Anticancerigene
 • Antiîmbătrânire
 • Antimicrobiene
 • Radioprotectoare
 • Tonicuri digestive

Toate aceste  proprietăți, dar și altele, fac ca aceste două alimente minunate să ajute la:

 • Calmarea durerilor menstruale
 • Creșterea fertilității (în special lăptișorul de matcă - Regina albină poate depune până la  2000 d ouă pe zi datorită ovarelor ei perfect dezvoltate)
 • Calmarea alergiilor sezoniere (folosind polen de albine local, din zone nepoluate)
 • Creșterea rezistenței și a longevității
 • Îmbunătățirea vitalității
 • Atenuarea simptomelor astmului
 • Reducerea poftei de mâncare
 • Reglarea nivelului zahărului sangvin
 • Creșterea hemoglobinei la persoanele anemice
 • Ajutor la slăbit (datorită conținutului de lecitină)

Cum se folosește polenul de albine și lăptișorul de matcă

Granulele de polen pot fi foarte ușor adăugate în smoothie-uri, salate, iaurt sau în băutura favorită, indiferent dacă este rece sau caldă. Este important totuși să nu fie fierbinte, deoarece prin încălzire se pot distruge calitățile enzimatice ale polenului.

Cea mai bună formă sub care este recomandat polenul este cea crudă, care trebuie păstrat la congelator. Fără grijă, polenul de albine nu conține apă și nu îngheață.

Pentru un plus de gust, polenul se poate adăuga chiar in miere. De fapt, mierea naturală,  neprocesată, poate conține urme de polen de albine. 

Lăptișoul de matcă se poate și el consuma ca atare. Gust său este acrişor, puţin astringent, astfel încât, pentru îmbunătățirea gustului se poate dizolva în miere, alături de polen şi propolis, sau lăptişor de matcă dizolvat în miere alături de ginseng. Oricare din aceste variante nu numai că sunt sănătoase, dar au şi un gust foarte plăcut şi sunt foarte simplu de administrat.

Omogenizat cu miere, 10 g lăptişor pur în 500 g miere, se poate administra dimineaţa, câte o linguriţă sublingual, timp de 30 de zile.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.