Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Secrete din stupină

 • Mierea și dieta vegană. Poate fi ea consumată de către vegani?

  Se știe că veganii nu consumă nimic produs de animale, iar mierea este situată cumva în zona gri. Iar motivul este faptul că mierea provine de la albine, fiind trecută prin stomacul acestora în procesul de fabricație.

  Unele persoane nu consumă miere, considerând că albinele produc mierea pentru ele însele, nu pentru oameni. Iar atunci când oamenii le dau albinelor o substanță bazată pe zahăr pentru a înlocui mierea pe care au luat-o, le lipsesc pe acestea de nutrienții esențiali de care au nevoie, ceea ce le poate afecta durata lor de viață. Acestea sunt motive pentru care mulți vegani consideră cu nu este etic pentru ei să consume miere.

  Continue reading

 • Miedul sau vinul din miere. Tot ce trebuie să știi.

  Cunoscut sub numele de mied sau hidromel, vinul din miere este o băutură străveche care începe să-și recapete din ce în mai mult popularitatea. Dacă cineva te servește cu un pahar de mied, trebuie să știi un singur lucru: este o băutură delicioasă.

  Continue reading

 • Lăptișorul de matcă și pierderea în greutate. Tot ce trebuie să știi.

  Numeroase studii confirmă faptul că lăptișorul de matcă are abilitatea de a stimula arderea grăsimilor și de a controla nivelul zahărului sanguin.

  Iar obezitatea este unul dintre subiectele de mare interes în prezent. Fie că se datorează unei vieți sedentare, unei diete neadecvate, lipsa exercițiilor fizice, sau predispoziției genetice, obezitatea este o problemă dificilă, cu care se confruntă multe persoane.

  Continue reading

 • Mai multe despre mierea de salcâm: calități și beneficii!

  Mierea de salcâm este mierea cea mai deschisă la culoare dintre toate tipurile de miere, aproape transparentă, dar și una dintre cele mai benefice, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

  Toată lumea îndrăgește mierea de salcâm! Aroma ei dulce, delicată ca o floare și faptul că rămâne lichidă mult mai mult timp decât alte tipuri de miere, procesul său de cristalizare fiind ceva mai lent, datorită conținutului ridicat de fructoză. Continue reading

 • Ce este propolisul și care sunt beneficiile lui?

  Practic propolisul este o rășină lipicioasă, închisă la culoare, care se prelinge din mugurii unor copaci și din coajă. Albinuțele harnice o culeg și o amestecă cu fulgi de ceară secretați de glande speciale situate în abdomenul lor.

  Termenul "Propolis" provine din două cuvinte grecești: “pro,” care înseamnă înainte și  “polis,” care înseamnă oraș. Asta pentru că albinele folosesc propolisul pentru a îngusta ieșirea din stup, un fel de oraș al lor, protejându-l astfel de oaspeți nedoriți.

  Continue reading

 • Trei tratamente pe bază de tinctură de propolis

  Tinctura de propolis ajută la menținerea stării de sănătate, optimizează funcțiile organismului la nivel digestivrespiratorcirculatoruro-genital și îmbunătățește starea tegumentelor. Vezi mai jos trei rețete concrete pe bază de tinctură de propolis, pentru afecțiuni digestive, paraziți intestinali, dar și împotriva proliferării celulelor canceroase.

  Tinctura de propolis este un produs biostimulator și bioregulator, antibacterian, antimicotic, antiparazitar, analgezic, antiinflamator, antiseptic, antitoxic, febrifug, imunostimulator, anestezic, cicatrizant, epitelizant, tonic și regenerator.

  Continue reading

 • Propolisul, polenul de albine și intoleranța la gluten

  Consumul de gluten poate fi extrem de periculos pentru persoanele care suferă de o anumită formă de intoleranță, cunoscută sub numele de boala celiacă. În prezent, singurul tratament este renunțarea la consumul de gluten.

  Cercetări recente asupra produselor stupului au arătat că polenul de albine și, în special, propolisul, pot aduce o speranță în ceea ce privește tratamentul bolii celiace. Consumul produselor de albine poate inhiba răspunsul inflamatoriu în cazul bolii celiace și preveni degradările pe termen lung provocate de această boală.

  Continue reading

 • Mai multe despre mierea noastră. Cum să o alegi pe cea mai bună pentru tine!

  Nectarul zeilor. Aurul lichid. Cu toții iubim mierea, și nu doar pentru că ne satisface pofta de dulce. Mierea nu este doar delicioasă, ea posedă și o mare diversitate de puteri magice și calități vindecătoare incredibile.

  Iar pentru că mierea are și o mare varietate de culori și de gusturi, pare dificil să o alegi pe cea mai bună pentru tine.

  Mai mult, pentru că mierea este unul dintre alimentele cele mai susceptibile de a fi falsificate, nu poți fi întotdeauna sigur pe ceea ce plătești.

  Continue reading

 • Cele mai importante 10 beneficii de sănătate ale propolisului

  Oameni de știință din întreaga lume au început să realizeze ceea ce oamenii din albinărit știu de ani de zile: propolisul este o substanță incredibilă, cu beneficii practic nelimitate pentru sănătatea umană.

  Și pentru că ei au început să investigheze multiplele beneficii de sănătate ale propolisului, lumea întreagă începe să le descopere. Studiile nu fac altceva decât să se demonstreze ceea ce deja se știe, și anume ca propolisul poate fi folosit ca remediu într-o gamă largă de afecțiuni, de la alergii până la protecția împotriva cancerului și chiar împotriva radiațiilor de la telefoanele celulare!

  Continue reading

 • Vești bune din stupină: propolisul poate preveni căderea părului

  Studii recente descriu propolisul drept un aliat de nădejde în lupta împotriva căderii părului, subțierii firelor de păr și  apariției cheliei.

  Printre motivele pentru care cade părul, atât la bărbați cât și la femei, se numără deficiențele nutriționale, alături de problemele tiroidei, dar cauza exactă sau tratamentul nu au fost încă descoperite. Deasemenea, alimentația deficitară în anumiți nutrienți precum biotină, proteine, zinc și fier,  pot cauza subțierea firelor de păr.

  Continue reading

Articolele de la 1 la 10 din 85 in total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 9
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.