Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Tonic pentru sănătate cu miere și oțet din cidru de mere

Mierea și oțetul, două ingrediente utilizate atât în scopuri culinare cât și medicinale, pot forma împreună un foarte bun tonic pentru sănătate.

Amestecul, de obicei diluat cu apă, conferă o gamă largă de beneficii, inclusiv scăderea greutății și reducerea nivelului zahărului sangvin.

Care sunt motivele pentru care amestecăm oțetul din cidru de mere cu miere?

Oțetul poate fi fabricat din diverse ingrediente, dar la fabricarea oțetului din cidru de mere se pornește de la suc de mere, care este fermentat de două ori cu drojdie. Componentul său principal este acidul acetic, cel care îi dă gustul acrișor.

Pe de altă parte, mierea, substanța vâscoasă și dulce pe care ne-o oferă albinele, este plină de micronutrienți, antioxidanți și zaharuri naturale, fructoză și glucoză.

Prin amestecarea celor două ingrediente sănătoase se obține o combinație gustoasă, dulceața mierii reducând din aciditatea oțetului, dar care are și numeroase efecte benefice. Iată câteva dintre ele:

- acidul acetic și mierea pot stimula pierderea în greutate

Se știe că oțetul din cidru de mere, dar și mierea, conferă o stare de sațietate care se menține o perioadă mai lungă de timp, pentru că au efectul de încetinire a ritmului de absorbție a nutrienților în organism, iar acest fapt conduce la scăderea în greutate.

- poate calma simptomele alergiilor sezoniere și ale răcelilor

Atât mierea cât și oțetul din cidru de mere sunt considerate antimicrobiene naturale. Mierea ajută la reducerea simptomelor alergice mai ales datorită urmelor de polen și de plante pe care le conține.  În plus, amestecul poate reduce și unele simptome de răceală, în principal tusea.

Datorită procesului de fermentație, oțetul din cidru de mere conține probiotice, la fel ca și mierea, ceea ce ajută la stimularea digestiei și a imunității, care au rol de prevenire a apariției răcelilor.

- poate îmbunătăți sănătatea inimii

Acidul clorogenic din oțet are efect de reducere a colesterolului rău (LDL), cel care are un risc potențial ridicat pentru boli cardiace. Iar în ceea ce privește mierea, s-a demonstrat deja în cadrul unor studii, că are capacitatea de reducere a tensiunii arteriale, un alt factor de risc pentru bolile cardiace.

Mierea conține și antioxidanți polifenolici care pot reduce riscul bolilor cardiace prin îmbunătățirea fluxului sangvin, prevenirea formării cheagurilor și oxidarea colesterolului bun (LDL).

Oțetul din cidru de mere poate reduce inflamația și riscul formării plăcilor arteriene, ceea ce ajută la protejarea inimii.

Există și câteva precauții însă. Amestecul poate fi dur cu stomacul și dinții, putând înrăutăți refluxul gastric sau eroda smalțul dinților, crescând riscul apariției cariilor. Din aceste motive se recomandă diluarea cu apă filtrată și clădirea gurii cu apă imediat după consum.

Oțetul din cidru de mere cu miere alcalinizează organismul

Scala pH-ului variază de la 0 la 14, sau de la foarte acid la cel mai alcalin. Unele alimente sau suplimente, precum oțetul din cidru de mere și mierea pot avea efect de alcalinizare a organismului, ceea ce îl ajută în lupta cu boli de tip cancer sau osteoporoză.

Organismul nostru este un sistem complex, al cărui nivel pH se situează între 7.35 și 7.45, un nivel normal care îi asigură buna funcționare. Dacă nivelul pH este înafara acestei arii, consecințele pot fi fatale.

Alimentele și suplimentele, în acest caz amestecul de oțet din cidru de mere cu miere, pot avea o oarecare influență asupra alcalinității sângelui, fără a fi însă în totalitate studiate și confirmate.

Modalități de utilizare

Conform medicinei tradiționale, o lingură (15 ml) de oțet din cidru de mere și 2 lingurițe (21 grame) de miere diluate într-un pahar (240 ml) de apă fierbinte, pot fi consumate ca un tonic reconfortant înainte de culcare sau imediat după trezire.

Se poate adăuga suc de lămâie, ghimbir, mentă proaspătă, piper roșu sau scorțișoară măcinată, pentru un plus de gust și savoare. Dacă suferi de reflux gastric sau arsuri la stomac, cel mai bine este să-l bei cu o oră înainte de culcare, pentru reducerea simptomelor.

Ca variante alternative de consum, ambele ingrediente se pot folosi ca bază pentru marinate, dresinguri pentru salată sau saramuri.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.