Miere cu descantec. Din stup.
Contact TainaVie
(0 produse) - 0 lei

Nu aveti nici un produs in cos

Top 10 beneficii pentru sănătate ale propolisului

Beneficiile pentru sănătate ale propolisului sunt impresionante. El conține nu mai puțin de 300 de componente active. 

Studiile moderne confirmă o listă lungă de beneficii pentru sănătate ale propolisului. Haideți să vedem câteva dintre acestea:

10. Propolisul omoară bacteriile

Un studiu care evidențiază calitățile sale antibacteriene la nivelul gurii, și mai precis, la nivelul canalelor radiculare. Cercetătorii au comparat propolisul cu hidroxidul de calciu, un antimicrobian foarte eficient, și au constatatat că este chiar mai puternic decât calciul în eliminarea anumitor germeni.

Propolisul este utilizat în mod tradițional în tratamentul răcelii și al gripei, un argument în plus în ceea ce privește proprietățile sale antibacteriene.

9. Propolisul scade tensiunea arterială

Oxidul nitric din propolis este o substanță foarte importantă pentru sănătatea inimii. Partea interioară a vaselor de sânge utilizează oxidul nitric pentru a semnala musculaturii netede din jur să se relaxeze, ceea ce determină vasodilatație (lărgirea vaselor de sânge) și creșterea fluxului sangvin.

Reducerea biodisponibilității oxidului nitric joacă un rol semnificativ în dezvoltarea hipertensiunii arteriale. Fără el, ai avea un atac de cord.

8. Propolisul este folosit în tratarea afecțiunilor osoase

Propolisul ajută la construirea și la menținerea sănătoasă a țesutului osos.

Cercetătorii au investigat dacă acidul cafeic, un compus foarte puternic din propolis, ar putea opri sau inversa boli osoase osteolitice. S-a demonstrat că acest compus este foarte eficient în suprimarea compușilor inflamatorii care cauzează aceste boli osoase, ceea ce demonstrează că propolisul este foarte eficient în tratarea osteoporozei.

Dacă știți că suferiți de pierderea densității osoase, sau aveți cazuri în familie, o doză zilnică de propolis poate fi un lucru înțelept.

7. Propolisul ajută la tratarea alergiilor

Un alt beneficiu uimitor este capacitatea sa de calmare simptomelor alergiilor sezoniere.

Histamina este compusul din organism care te face să strănuți, îți umezește ochii și-ți face nasul să curgă. Iar antihistaminicele sunt principalele medicamente antialergice.

Oamenii de știință au demonstrat că propolisul poate fi eficace în ameliorarea simptomelor rinitei alergice prin  inhibarea eliberării de histamină.

Așa că, în sezonul alergiilor, luați o doză zilnică de propolis.

6. Propolisul determină moartea celulelor în cancerul de prostată

Top 10 beneficii pentru sănătate ale propolisuluiOamenii de știință au examinat efectule tincturii de propolis în uciderea celulelor canceroase, pe două tipuri comune de cancer de prostată.

Ei au ajuns la concluzia că tinctura de propolis a îmbunătățit semnificativ moartea celulelor canceroase și au sugerat rolul lui în chemoprevenția cancerului de prostată.

5. Propolisul omoară celulele cancerului de colon

Un alt studiu a urmărit să evidențieze potențialul antimicrobian și anticancerigen al propolisului, în același timp. Ei au testat propolisul împotriva celulelor cancerului de colon. S-a demonstrat că el a determinat celulele canceroase să moară prin necroză, adică a întrerupt alimentarea cu sânge a celulei, și a provocat doar moartea celulelor canceroase și nu și a celor sănătoase.

Chimioterapia are o acțiune exact opusă - omoară atât celulele canceroase, cât și pe cele vii, motivul pentru care chimioterapia are efectele sale secundare violente și devastatoare.

4. Propolisul poate ajuta în tratamentul intoxicațiilor alimentare

Studii recente au analizat activitatea antimicrobiană a propolisului, împotriva germenilor care cauzează ceea ce este denumit în mod obișnuit "intoxicație alimentară".  S-a demonstrat că propolisul a inhibat creșterea bacteriilor Enterobacter faecalis și Staphylococcus aureus, frecvent întâlnite în intoxicațiile alimentare.

Concluzia este că preparatele din propolis pot fi folosite ca suport pentru terapia tradițională pentru infecție, mai ales atunci când antibioticele nu își arată efectul.

Păstrează aproape o sticlă de tinctură de propolis și ia o doză după masă!

3. Propolisul protejează dantura

Mai ales în cazul infecțiilor dentare, propolisul are un rol efectiv în reducerea inflamației. El este un puternic antiinflamator, care acționează nu numai la nivelul danturii, ci și în artrită, boli de inimă, Alzheimer și multe altele.

Persoanele care consumă propolis în mod regulat pot avea mai puține inflamații, și, în final, mai puține boli, ceea ce înseamnă o viață mai lungă și mai sănătoasă.

2. Febra musculară și performanța atletică

Propolisul este plin de antioxidanți, și din acest motiv este foarte util pentru sportivi. Acești compuși pot proteja sportivii de febra musculară. Stresul termic este considerat a fi principalul factor care stă la baza oboselii precoce și deshidratării din timpul antrenamentelor prelungite.

Studiile efectuate pe 30 de cicliști competitivi au arătat că CAPE (unul dintre cei mai puternici compuși din propolis) are efecte majore în îmbunătățirea performanțelor atletice.

Așa că, sportivi, luați propolis, mai ales în timpul verii!

1.  Propolisul este un tratament eficient pentru veruci

Tinctura de propolis ucide negii definitiv în mai puțin de două săptămâni. Rezultatele sunt semnificative în cel puțin 73-75% din cazuri.

Leave a Reply
Obține o reducere de 10% la următoarea comanda!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi un cupon de 10% reducere la urmatoarea comanda. Discountul nu se acordă pentru produsele aflate deja la promoție. Adresa de email va fi folosita exclusiv pentru prezentarea ofertelor si produselor noastre.